Back to All Events

Praznični Maribor skozi fotografski objektiv


  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Si želiš spoznati osnove fotografije v prazničnem vzdušju skupaj z nadobudnimi in izkušenimi fotografi? Potem si na pravem mestu!

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) te vabi na fotosprehod. Z objektivom v roki se bomo sprehajali 13. in 15. decembra, vsakič od 16.30 do 19.00. Zbirno mesto je Kulturni inkubator (Koroška cesta 18, 2000 Maribor), od koder se bomo odpravili na sprehod po mestu.

Vse kar rabiš je profesionalen fotoaparat.Saj ne! Dovolj bo že mobitel, ter želja po ustvarjalnosti. Vabljen/a v prostore Kulturnega inkubatorja na Koroški cesti 18, kjer bomo v praksi spoznali koncept fotosprehoda, se odpravili po praznični Koroški, in ob tem ustvarili kolaž fotografij, morda tudi kakšno novo profilko.

 

Delavnica je primerna za udeležence starejše od 15 let. Predznanje o fotografiji ni nujno, saj je namen tovrstnih projektov tako grajenje kot tudi pridobivanje slednjega znanja. Za bolj sistematično delo je število prijavljenih omejeno na dvanajst.

 

Fotosprehod predstavlja družbeno aktivnost, kjer se zbere večja skupina posameznikov (običajno fotografskih navdušencev), z namenom sprehoda in fotografiranja različnih situacij, predstavlja dobro izhodišče za povezovanje, prav zaradi svoje sproščene naravnanosti. Spodbuja kreativnost, medsebojno sodelovanje, deljenje idej/-izkušenj.

 

Prijave zainteresiranih zbiramo na elektronskem naslovu: lina.valant.sicanovic@mkc.si, do zapolnitve prostih mest. Pogoj: lastna foto oprema (fotoaparat ali mobitel)

 

Oglej si praznični Maribor skozi fotografski objektiv!