Back to All Events

Razstava Tvoj dom / Your Home


  • Galerija Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V Galeriji Media Nox bo do 29. novembra na ogled razstava Tvoj dom, pod katero se je podpisal Vasily Kuzmich. Mladi ukrajinski umetnik je v Maribor pred dnevi pripotoval iz Ukrajine, za svojo razstavo Tvoj dom pa je navdih črpal prav v aktualnih razmerah v Ukrajini.

Galerija Media Nox je prizorišče razstave ukrajinskega umetnika Vasily-ja Kuzmicha-a, lanskoletnega prejemnika prve študentske nagrade v sklopu Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU) 2021. Nagrado je prejel za svoje umetniško delo Burja, dih vetra, kjer je kot takratni študent Akademije umetnosti Univerze Nova Gorica v zvočno meditativni instalaciji burjo prikazal kot zvočno/melodični pojav. Kot prejemnik prve študentske nagrade MFRU 2021 je Vasily Kuzmich dobil možnost za samostojno razstavo v Galeriji Media Nox v letu 2022.

Zaradi trenutnih razmer v Ukrajini bo razstava vrata odprla nekoliko kasneje kot načrtovano, a po nekaterih zapletih na meji je mlademu umetniku uspelo pripotovati v Maribor. Razstava z naslovom Tvoj dom, s katero se bo predstavil mariborskemu občinstvu, je tako odraz trenutnega dogajanja in posameznikovega doživljanja vojnega območja. Na ogled bo do 29. novembra.