Back to All Events

Razstava: Opuščanje vedenja


  • Sodni stolp 8 Pristan Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Do 31. oktobra je v Sodnem stolpu (Pristan 8) na ogled razstava Opuščanje vedenja, pod katero se je podpisala umetnica Nuša Smolič.

Razstava Opuščanje vedenja sestoji iz okoli 30 slik na platnu v mešanih tehnikah in okoli 400 risb do formata A3. Risbe, ki jih predstavlja poleg slik, so nastale kot njen osebni projekt v obdobju od 1. februarja 2021 do 1. februarja 2022 z idejo »nariši svoj dan«, saj na ta način Nuša pridobiva na vseh učenjih, ki jih je s tem projektom želela pridobiti, poglobiti in zasnovati v njeno kreativno razvijanje v prihodnje. Tako nastane serija enoletnega projekta risb kot nekakšen dnevnik njenih dni, občutkov skozi njene dni, ki jih javnosti na razstavi v Sodnem stolpu predstavlja premierno. Iz tega pa nastanejo ideje tudi za velika platna. Namen risb in razstave je ozaveščanje posameznika o širini njegove kakovosti na različnih ravneh. Tako se risbe ponovno zlijejo s konceptom in naslovom razstave – Opuščanje vedenja.

Foto: Gregor Salobir

Opuščanje vedenja je poglavje iz zgodbe, serije štirih in več razstav, ki jih akademska slikarka Nuša Smolič predstavlja na vpogled ob koncu leta 2022 in se nadaljujejo v 2023. Mariborska razstava je uvertura v vse prihodnje. In vsaka zase tvorijo svoj koncept, kot tudi vsak prostor zase zahteva svojo postavitev. Za več vpogleda v kreativni svet umetnice, ji lahko sledite na njenem Instagram profilu nusa.smolic.

Foto: Gregor Salobir