Back to All Events

konS x MFRU izkustvena delavnica: ParkŽur (8+)

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Ekipi Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU) in platforme za sodobno raziskovalno umetnost konS vabita na izkustveno delavnico parkŽur.


Se želite zaplesti med korenine dreves? Jim prisluhniti? Aktivno opazovati in raziskovati naravno okolico na zabaven način?

Delavnica parkŽur vas bo na ozaveščen način vodila v raziskovanje in spoznavanje okolice. Podali se bomo na pot vzpostavljanja tihe skupnosti, senzibilizacije za prostor in drug drugega. Narava in človek sta že od nekdaj neločljivo povezana. Naravno okolje je že v preteklosti v številnih raziskovalcih in umetnikih budilo željo po raziskovanju, občudovanju in lepoti. veliko umetnikov še danes največ navdiha najde prav v naravi; skozi mnogotera izrazna sredstva ga nato prevedejo v umetniški jezik. Predvsem intermedijski umetniki nemalokrat uporabljajo tudi sodobno tehnologijo.

Otroci bodo spoznali svet sodobnih umetnikov in metodo umetniške raziskave. Preko poslušanja in opazovanja okolja, po katerem hodijo vodeno, bodo odkrivali, kako se umetniki senzibilizirajo za dojemanje narave in okolja. Zbor udeležencev bo ob 17. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18), potem pa se bodo podali na 60 minut dolgo izkušnjo po Mestnem parku. Mentorici delavnice bosta Tadeja Pungerčar in Barbara Kapelj.


Delavnica je brezplačna, a je na njo potrebna predhodna prijava.

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.