Back to All Events

Poletne konS delavnice


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Med poletjem lahko aktivnosti projekta konS in prijateljev mariborskega vozlišča Inkubator vsak vikend obiščete v mestnem parku, kjer bomo raziskovali zvok, lučke, elektriko in ostale komponente intermedijskega polja, spoznavali kaj dela DJ, zmiksali kakšno skladbo ter se čudili razvoju robotkov, ki se pripravljajo na gledališko predstavo!

10. - 11. 7. / 31. 7. - 1. 8.: Predstavitev DJ šole

Če te zanima DJ-anje, glasba in vse kar je povezano z njo, se nam pridruži na predstavitvi DJ šole Akademije Alphawave! Prinesli bomo profesionalno DJ opremo, ki jo boš lahko tudi preizkusil, izvedel pa boš kaj točno DJ dela in kako se znajde med vsemi gumbi in lučkami na opremi, ki jo ima pred seboj. Na ključku lahko prineseš tudi svojo glasbo, da jo skupaj zmiksamo po DJevsko!

17. - 18. 7. / 7. - 8. 8. / 21. - 22. 8.: Delavnice na preseku znanosti in umetnosti

Ustvarjalne in raziskovalne intermedijske delavnice, na katerih ekipa projekta konS razpira pogled v svet, kjer ena ob drugo trčijo in tudi spajajo umetnost, znanost in tehnologija. Skozi avtorsko razvite delavnice spoznavamo, kako po različnih materialih potuje elektrika, kako povezujemo žičke od vira energije do žarnice ter s pomočjo zanimivih napravic zganjamo digitalne in analogne vragolije.

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu. Skozi različne nivoje želi pristopiti do zainteresirane javnosti (PARK, NOVA, PRAKSA) in si prizadeva za vzpostavitev aktivne mreže raziskav, produkcije in utemeljevanja boljših pogojev za raziskovanje, razvoj in realizacijo sodobnih raziskovalnih umetniških projektov.

24. - 25. 7. / 14. - 15. 8. / 28. - 29. 8.: Spreten.si se predstavi

Spreten.si je program za igrivo učenje otrok na področju programiranja, robotike in 3D tehnologij. S pomočjo Mestne občine Maribor (Participatorni proračun), Ministrstva RS za kulturo (Center za kreativnost) in Evropske unije (Evropski sklad za regionalni razvoj) v Mariboru postavlja Digitalno ustvarjalnico Spreten.si, s katero želi mariborskim otrokom ponuditi vzpodbudno okolje za razvoj njihovih tehničnih in računalniških spretnosti.

Podjetje Doxakey se ukvarja z avtomatizacijo in postavljanjem sistemov v industriji 4.0. V okviru svoje zavezanosti k družbeni odgovornosti že več let na Ptuju in njegovi okolici navdušuje otroke za robotiko in tako skrbi za svoje bodoče kadre. V letih 2020/21 izvajamo projekt Gledališče robotov, s katerim poskušamo v naše delavnice in tudi delo vnesti več ustvarjalnosti in (gledališke) umetnosti. V projektu sodeluje Ustanova Fundacija Sonda, financirata pa ga Ministrstvo RS za kulturo in Evropska unija iz Evropskega sklad za regionalni razvoj.

 
foto: Marko Lük

foto: Marko Lük

Earlier Event: July 9
Razstava: LJUBI, NE LJUBI