Back to All Events

Delavnica koncertne fotografije z Gregorjem Salobirjem


  • Galerija DLUM 10 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Festival Jazz ‘ma mlade vabi na delavnico koncertne fotografije mladega urbanega mariborskega fotografa in uradnega fotografa festivala – Gregorja Salobirja, ki je v svoj objektiv ujel že mnogo nepozabnih trenutkov različnih dogodkov - Jazz ‘ma mlade 2019, koncerti Festivala Lent in na Poštni ulici, koncerte domačih in tujih glasbenikov, plesne predstave KD Center plesa, otvoritve razstav, strokovne posvete in predavanja. 

Delavnica bo potekala v četrtek 3. 6. 2021 od 18.00 do 20.00 v Galeriji DLUM in na Židovskem trgu, potem pa vsak festivalski večer Jazz ‘ma mlade, torej 4., 11. in 18. 6. 2021 med 18.00 in 22. uro na Židovskem trgu v Mariboru, kjer bodo udeleženci pred koncertnim dogajanjem pridobili povratne informacije o že posnetih fotografijah, potem pa bodo svoje znanje pilili med samim koncertnim dogajanjem!

Udeleženci se bodo naučili, kako fotografirati v spreminjajočih se svetlobnih pogojih in kako ujeti gibanje in pravi trenutek, osnove kompozicije v koncertni fotografiji, fotografskega bontona in še mnogo drugih trikov.

Obvezne prijave (do 2. 6. 2021, 12:00 ali do zapolnitve mest) na:  kristinca.prah@gmail.com 

 

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

O MENTORJU

Gregor Salobir (1989) živi in ustvarja v Mariboru. Je nagrajen fotograf, član Fotokluba Maribor, član GT22 in eden izmed vodij edine prosto dostopne fotografske temnice v Mariboru; Mišnice. Svoje pridobljeno znanje prenaša s pomočjo delavnic in predstavitev na mlajše generacije.

Imel je več samostojnih razstav in sodeloval na številnih skupinskih razstavah, tako doma kot v tujini. Že deset let redno fotografira različne kulturne dogodke, od koncertov, do otvoritev razstav, bil je uradni fotograf festivala Jazz ‘ma mlade v letih 2018 in 2019, njegove fotografije festivala so bile objavljene v Mladini, v mariborskem mestnem časopisu ter še na mnogokje. Poleg digitalne fotografije se fotografsko usmerja nazaj h koreninam in začetkom lastnega fotografskega potovanja–k analogni fotografiji. Privlačijo ga različne smeri fotografije: od avtorsko-umetniške, ulične do reportažne.

Več na: https://www.gregorsalobir.si/ 

 
foto: Gregor Salobir - Milan Stanisavljević, Žan Tetičković New Standards Trio, Jazz 'ma mlade 2019

foto: Gregor Salobir - Milan Stanisavljević, Žan Tetičković New Standards Trio, Jazz 'ma mlade 2019