Back to All Events

konS MB x KMŠ // Delavnica: Sintisajzer Teensy

  • Pisarna KMŠ 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, Mladinski kulturni center Maribor in Klub Mariborskih študentov v sredo, 2. junija ob 17. uri vabita študente v Pisarno KMŠ na brezplačno delavnico izdelave lastnega sintesajzera.

Tokrat v okviru sodelovanja konS Maribor in KMŠ pripravljamo delavnico izdelave čisto pravega synthesizerja! Izdelan synth boste po delavnici lahko odnesli domov in na njem ustvarjali svoje zvočne mojstrovine.

Udeleženci delavnice se bodo spoznali z zvočnimi možnostmi, ki jih ponuja razvojna ploščica Teensy 3.2, ter z dodajanjem nekaterih osnovnih elektronskih komponent (kot so potenciometri in gumbi) sestavili elektronsko zvočilo/synthesizer z dvema oscilatorjema.

Delavnica bo pokrila številne koristne informacije za začetnike, na primer, kako s Teensy orodjem za oblikovanje zvočnega sistema ustvariti oscilator ter kako lahko s preprostimi posegi v Arduino kodo sintetizatorju prosto dodajamo potenciometre in senzorje.

Vsak udeleženec bo na delavnici dobil tudi priročni Labbook s vsemi informacijami za nadaljnje učenje in samostojno raziskovanje.

 

PRIJAVA: Udeležba na delavnici je brezplačna, izdelek ostane v lasti udeležencev. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na https://www.1ka.si/a/343263.

Klub mariborskih študentov in konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost sta združila moči in v naslednjih mesecih pripravljata za študente zanimive intermedijske pustolovščine v polju presečišča znanosti, umetnosti in tehnologije. Ker intermedijska umetnost vključuje vse možne oblike udejstvovanja, od čisto tehnoloških aktivnosti do pogovorov, ste k projektu vabljeni vsi, ki vas zanimajo nova odkritja! Imate več možnosti sodelovanja. Lahko se nam pridružite na mesečnih delavnicah, kjer bomo spajkali, sestavljali, raziskovali,… lahko se pridružite ekipi razvijalcev delavnic, lahko pa se izobrazite za mentorja delavnic! Glede vseh aktualnosti vas bomo seveda sproti obveščali.

Okej, to se sliši super, what’s the catch? Ni ga :) Projekt konS je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”, ki ga sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in je torej finančno podprt, vsebine morajo samo doseči čim večje število ljudi in jih vključiti v te zanimive aktivnosti.

Platforma konS sooblikuje 9 partnerskih organizacij iz cele Slovenije, v Mariboru pa je baza projekta v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18, a se aktivnosti dogajajo in se bodo dogajale povsod po mestu, enkrat mesečno tudi v KMŠjevi Pisarni!

foto: Kersnikova

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.