Back to All Events

#drugiVJponedeljek @ Inkubator: Monika Pocrnjić - Riši s faco

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor v sodelovanju s platforma konS, Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti, Kreativnim inštitutom Maribor in Ustanovo Fundacija Sonda vsak drugi ponedeljek v mesecu vabimo na video dialog notranjega prostora z zunanjim, ki ga bo možno spremljati v izložbah Kulturnega inkubatorja na Koroški ulici 18.

Serija vizualnih večerov #drugiVJponedeljek prinaša ustvarjalne intervencije gibljivih slik v javni prostor skozi redni program umetniških del, ki razvijajo in vzpostavljajo audio-vizualno skupnost ter mrežo lokalnih, regijskih, nacionalnih in mednarodnih avtorjev_ic. V Kulturnem inkubatorju bomo tako vsak drugi ponedeljek v mesecu gostili VJ umetnika oz. umetnico, ki bo svoje delo predstavljala obiskovalcem mestnega jedra in tako prispevala k vsebinski revitalizaciji Koroške ulice.

V sklopu tretje edicije dogodka #drugiVJponedeljek se bo z interaktivno instalacijo Riši s faco premierno predstavila intermedijska umetnica Monika Pocrnjić namenjena skupnostnem ustvarjanju svetlobne kompozicije v izložbi, ter vabi k igrivem raziskovanju in eksperimentiranju z digitalno risbo.

Instalacija je sestavljena iz web-kamere, računalnika in projektorja. Zajema sliko v realnem času, s pomočjo odprtokodnega programa Processing zaznava obraze in jih spremeni v »čopiče« za generiranje likovnih elementov in risanje vzorcev na projekcijo v izložbi.

 

O AVTORICI

Monika Pocrnjić je diplomirana likovna pedagoginja/intermedijska umetnica. Rada riše, izdeluje elektronska vezja in ustvarja interaktivne instalacije. Je tudi članica skupnosti Spajkalčki, ki v Inkubatorju razvija zanimive delavnice za intermedijske pustolovce.

Več o Monikinem delu na: https://github.com/monitronica

 
grafika: Monika Pocrnjić

grafika: Monika Pocrnjić