Back to All Events

konS @ Inkubator // BridA: Robotizirana sedanjost

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v četrtek, 20 maja, ob 16. uri vabita mlade med 9. in 14. letom na brezplačno delavnico spoznavanja robotike.

V maju in juniju v Inkubatorju gostuje ekipa pravih tehnoloških odštekancev, ki svoje delavnice razvijajo z mislijo na interaktivnost in z namenom, da intermedijo na čim preprostejši in zabaven način približajo otrokom! V treh delavnicah bomo dodobra spoznali njihov pogled na tehnologijo in z zabavnimi aktivnostmi sestavljali, slikali, programirali in se igrali.

Naj se otroci poglobijo v spoznavanje robotike in njene vpletenosti v naše vsakdanje življenje! Roboti nam poleg svoje praktične uporabnosti omogočajo tudi nove načine kreativnega in umetniškega ustvarjanja!

Udeleženci bodo sestavili robota ter mu s pomočjo programa določili in spreminjali funkcije. Skozi kreativni proces bomo sodelovali, izmenjali mnenja in demistificirali zapletene tehnološke izraze in orodja.

Delavnice so namenjene otrokom med 9. in 14. letom in so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Material za izdelavo bodo udeleženci prejeli na delavnici, izdelan prototip pa bo njihova last in ga bodo lahko odnesli domov.

Število udeležencev je omejeno na 7 udeležencev, zato je potrebno izpolniti prijavnico na tej povezavi oz. s klikom na gumb “Prijavi se”. V primeru, da bo število prijavljenih omejitev preseglo, bomo organizirali dodatni termin in vas o novem datumu tudi obvestili.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Delavnice se izvajajo ob upoštevanju odlokov o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Robotizirana_Sedanjost_01.jpeg

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.