Back to All Events

konS @ Inkubator // Vlagomer

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v četrtek, 24. septembra ob 16. uri vabita mlade med 9. in 14. letom na brezplačno delavnico izdelave elektronskega vlagomera.

Na delavnici se bomo posvetili rastlinam in njihovemu zalivanju. Slednje ni vedno zanesljivo, saj se še nismo naučili govoriti »po rastlinsko« in tako zares ne vemo, kdaj rastline potrebujejo vodo in kdaj je imajo preveč.

V treh urah bodo udeleženci/ke sestavili/e napravo, ki bo sporočala, kdaj rastlina potrebuje vodo, kdaj ima vode preveč in kdaj točno dovolj.

Vse delavnice so brezplačne in namenjene otrokom, starim med 9 in 14 let.

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebno izpolniti prijavnico na tej povezavi oz. s klikom na gumb “Prijavi se”.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: Tina Lagler

foto: Tina Lagler

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.