Back to All Events

Le korak do knjige: Knjižni sejem


  • Grajski trg 1 Grajski trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Dobrodošli na knjižnem sejmu Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, do koder je le korak – ali klik na spletu!

Pred odhodom na počitnice se založite s knjigami, ki vam bodo krajšale poletje. Knjižni sejem bo potekal med petkom, 19. junijem, in sredo, 24. junijem, med 10. in 19. uro (čez vikend do 15. ure) na Grajskem trgu – in tukaj na spletu.

Založniki vam ponujajo posebne popuste in knjižne akcije, zato vljudno vabljeni, da raziščete ugodno ponudbo za vse generacije in okuse, in s tem podprete ustvarjalce slovenske knjige.

Sodelujejo: Založba Litera, Založba Pivec, Založba Sanje, KUD Sodobnost, Založba Miš, Založba Morfem, Založba Bajalka, Založba Malinc, Založba Družina, KUD AAC Zrakogled, Balassijev inštitut, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Pokrajinski muzej Maribor, Za:Misel, Slovenski gledališki inštitut – Slogi, Emanat, Festival Borštnikovo srečanje, knjižnica Mestnega gledališča Ljubljana, Maska, založba Share Slovenija, Bukvarna Ciproš, Društvo za informiranje o islamu

 

Program 23. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru: https://mkc.si/sdkvmb-program


1_Litera.jpeg

Založba Litera

Založba Litera je del sejma Slovenskih dnevov knjige v Mariboru že od samega začetka. Na njeni stojnici lahko pogosto zagledate tako Literine avtorje kot stalne kupce, ki zmeraj zavijejo v njeno smer. Na spletni strani imajo tudi poseben razdelek za Akcijsko ponudbo.

👉 Raziščite Literino spletno trgovino na http://www.zalozba-litera.org/Pages/EKnjigarna.aspx.


2_Pivec.png

 Založba Pivec

Založba Pivec je s svojo bujno stojnico del knjižnega sejma Slovenskih dnevov knjige v Mariboru že vrsto let, prepoznate jih lahko tudi po značilnih košaricah, v katerih so še posebej ugodne knjige. Ugodnosti ponuja tudi njihova spletna knjigarna! 

👉 Obiščite spletno knjigarno: https://zalozba-pivec.com/knjigarna


3_Založba Sanje.png

Založba Sanje

Poslanstvo založbe Sanje je podpora in širjenje ustvarjalnosti, ki si drzne segati onstran. Sanje razmišljajo in se odločajo preko uveljavljenih vrednostnih, estetskih, žanrskih, političnih ali geografskih omejitev. V njihovem programu sta enakovredno zastopana afriški roman ob ameriškem, češki ob angleškem, svobodna glasbena oblika ob izbrušeni klasiki, zvočna knjiga ob tiskanem izdelku.

Zato prebrskajte Sanjsko razprodajo – knjige iz njihovega rednega programa so na voljo tudi po 1, 3, 5, 7, 9 EUR!

👉 Obiščite Sanjsko razprodajo: https://www.sanje.si


5_Sodobnost.png

 KUD Sodobnost

KUD Sodobnost International vsako leto z visoko naloženo stojnico obogati naš knjižni sejem, pri njih pa lahko najdete izvrstno otroško in mladinsko književnost ter izjemne prevodne naslove.

Namig – pripravili so pakete za vse okuse in starosti po izjemno ugodnih cenah. Komplet vznemirljivih romanov za poletni oddih?  Ali slikanic za vaše najdražje malčke? 

👉 Raziščite akcijsko ponudbo na www.sodobnost.com.


6_Miš.png

 Založba Miš

Na stojnici založbe Miš boste našli vse od izvrstnih slikanic domačih in tujih avtorjev, poezijo in romane, pa tudi knjige, ki bodo podprle vaše vseživljenjsko učenje. In to s 25 %-popustom!

👉 Prebrskajte njihovo spletno ponudbo na https://www.miszalozba.com


7_Morfem.png

 Založba Morfem

V ponudbi Založbe Morfem najdete preko 500 različnih naslovov najboljših knjig za otroke, mladino in odrasle.

Na sejmu bo na voljo 50 najbolj prodajnih naslovov po ugodnih cenah. Izbirali boste lahko med kartonkami, slikanicami, enciklopedijami, poučnimi knjigami in romani. Vsi za knjige, knjige za vse!

👉 Odkrijte njihovo spletno ponudbo na https://morfem.si/knjige


8_Malinc.JPG

 Založba Malinc

Založba Malinc izdaja odlična mladinska dela, posebno pozornost pa posveča prevodom iz španščine in baskovščine ter knjigam, prilagojenim za bralce z disleksijo.

V njihovi spletni knjigarni odkrijte prikupne zgodbe za otroke po le 5 EUR in druge odlične izdaje.

👉 Obiščite njihovo spletno trgovino: http://www.trgovina.malinc.si.


9_Bajalka.png

Založba Bajalka

Predstavljamo vam tudi avtorske slikanice Alenke Spacal, ki izhajajo pri založbi Bajalka. Avtorica namreč zanje pripravi tako zgodbo kot zasnuje in ilustrira vso vsebino, tako je končna knjiga pravo avtorsko delo od prve pike do zadnje črtice.

👉 Raziščite Bajalkine slikanice na spletni strani www.bajalka.si.


10_Družina.png

Založba Družina

Založba Družina predstavlja: Naravna pot do zdravja s pomočjo zdravilnih zelišč, ki rastejo kar na bližnjem travniku, po receptih srednjeveške Hildegarde ter avstrijske zeliščarice Marie Treben. Preverjene stare recepte za pripravo domačih zdravil poiščite na njihovi stojnici ali spletni strani. 

Veseli bodo, če se jim pridružite tudi na FB strani Knjige Druzina.si.

👉 Prisrčno vabljeni k obisku spletne prodajalne: https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/knjigarna-druzina?Open


11_Zrakogled.png

 KUD AAC ZRAKOGLED

KUD AAC Zrakogled je neodvisna nevladna organizacija s sedežem v Kopru, v okviru katere od leta 1996 delujejo pisci, prevajalci, ustvarjalci s področja uprizoritvenih umetnosti, pedagogi in raziskovalci. Njihova dela lahko najdete v neprofitni spletni knjigarni Modra ptica, ki povezuje manjše neodvisne založnike in jim tako omogoča distribucijo izven najbolj klasičnih poti.

👉 Vabljeni, da raziščete mnoge njihove knjižne naslove po znižanih cenah - oglej si ponudbo.


12_Balassijev.png

Balassijev inštitut

Balassijev inštitut – Kulturni center Veleposlaništva Madžarske v slovenskem glavnem mestu deluje od leta 2016. Njegov poglavitni cilj je skrb za narodno in kulturno dediščino ter predstavitev le-te najširšim krogom občinstva. Prav tako inštitut skrbi za ohranjanje in razvoj kulturne, izobraževalne in znanstvene diplomacije, širitev prepoznavnosti in znanja madžarskega jezika ter predstavitev raznolikosti madžarske kulture in družbe v Sloveniji.

 👉 Za njihove dogodke in namige glede kulturnih in turističnih znamenitosti Madžarske spremljajte njihovo Facebook ali spletno stran.


13_ZRC SAZU.PNG

ZRC SAZU

Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti se letos prvič udeležuje našega sejma, upamo pa, da bo postal stalnica. 

V predpoletnih dneh vam ponujajo njihove novosti z 20 %-popustom, starejše izdaje pa so še dodatno znižali.

3+1 Mariborske umetnine v žepu

Če izberete 3 knjižice s spodnjega seznama po znižanih cenah, bo 4. vaša brezplačno.

  • Frančiškanska cerkev v Mariboru

  • Forma viva Maribor

  • Mariborska sinagoga

  • Mariborski rotovž

  • Ptujski dominikanski samostan

  • UGM Maribor

  • Vurnikova kolnija v MB

Knjige lahko naročite na e-naslovu: narocanje@zrc-sazu.si, plačate pa po predračunu ali prek Paypala.

👉  Odkrijte Umetnine v žepu: https://uifs.zrc-sazu.si/sl/publikacije/umetnine-v-zepu#v


muzej_logo_117_svrdec.png

Pokrajinski muzej Maribor

Pokrajinski muzej Maribor s predanostjo raziskuje zgodovino, deluje v službi družbe in njenega razvoja, ki zaradi proučevanja, vzgoje, izobraževanja in razvedrila pridobiva materialne dokaze o ljudeh in njihovem okolju, jih zbira, dokumentira, hrani in ohranja, raziskuje, razstavlja, publicira in popularizira v javnosti.

Izdajajo pa tudi izbrane knjižne izdaje za ljubitelje preteklega in Maribora.

V zbirki Osvetljena dediščina obravnavane vsebine temeljijo na bogatem gradivu Pokrajinskega muzeja Maribor. V njej so osvetljene tudi tiste zanimive muzealije, ki zaradi prostorskih danosti niso prikazane  na stalni muzejski razstavi. Spletna stran: www.museum-mb.si

👉 Odkrijte izdaje Pokrajinskega muzeja Maribor: https://museum-mb.si/oddaja-prostorov


15_Zamisel.png

Za:Misel

V Multimedijskem centru Kibla so novembra leta 1998 ustanovili knjigarno Za:misel. Maribor do takrat še ni imel strokovne, specializirane in študentovske družboslovne ter humanistične knjigarne, ki bi na enem mestu in pod strokovnim vodstvom nudila tovrstno ponudbo. Na policah najdemo strokovno literaturo s področij filozofije, sociologije, zgodovine, pedagogike, umetnosti, prava, psihologije in tudi izbrano leposlovje, stripe in strokovne revije.

Naročila sprejemajo preko elektronske pošte zamisel@kibla.org.

👉  Raziščite njihovo ponudbo na: http://zamisel.kibla.org


17_Slogi.png

Slogi

Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani tudi v knjigah, revijah …

Nosilni izdajatelji na področju gledališkega založništva pri nas – Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, Festival Borštnikovo srečanje, Zavod Maska in Zavod Emanat – združeni pod »znamko« Slovenski gledališki založniki se predstavljajo na knjižnem sejmu Slovenskih dnevov knjige v Mariboru z novitetami in »železnim repertoarjem« po ugodnih sejemskih cenah.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu del Slovenskega gledališkega inštituta: www.slogi.si/publikacije-vse


18_Emanat.png

Emanat

Slovenski gledališki založniki: tudi zavod Emanat ponuja odlična teoretična in strokovna gradiva s področja performativnega, njihove knjižne ideje so na voljo že od 6 EUR naprej.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu: https://emanat.si/si/zaloznistvo


19_FBS.PNG

FBS

Borštnikov prstan velja za najpomembnejšo nagrado za igralsko umetnost v Sloveniji. Strokovna žirija ga že 50 let izmenično podeljuje igralkam in igralcem za vrhunske dosežke in celovit opus na področju umetnosti dramske igre.

Na Festivalu Borštnikovo srečanje so v čast nagrajencem pred tremi leti uvedli novo knjižno edicijo Borštnikov prstan in doslej izdali dve publikaciji. V publikacijah so objavljena dela, ki osvetljujejo življenje in delo vrhunskih slovenskih gledaliških ustvarjalcev, zbrana je bibliografija predstav ter dosežkov na drugih področjih ustvarjanja, vse pa dopolnjujejo in zaokrožujejo številne fotografije.

 👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu: www.borstnikovo.si/publikacije/janez-skof


20_MGL.PNG

 Knjižnica MGL

Knjižnica Mestnega gledališča Ljubljanskega vas še posebej vabi k nakupu knjižice Mete Hočevar, Prostori igre.

»Drobna knjižica PROSTORI IGRE Mete Hočevar je takoj po izidu leta 1998 spremenila poglede in interpretacije fenomenov slovenskega, jugoslovanskega in tudi evropskega gledališča. Pokazala in ponazorila je, da scenografija ni več ločeni prostorski element, ki ga dodamo predstavi, del scenerije, pobarvana zadnja stena, interier. Nasprotno! Je nekaj, kar se raztopi v in kar vsebuje vse druge komponente, ki sestavljajo predstavo. Gledališki prostor – Meta Hočevar bi rekla »prostor igre« – je prostor, v katerem se vse združuje in v katerem potrebujemo vsa svoja čutila. Je tudi prostor, ki ga moramo – tako kot Paul Klee sliko – razumeti kot nekaj, kar je tudi časovna oznaka. Prostori igre za Meto Hočevar zato niso več scenografija. Ponatis te knjige je namenjen gledalcem, ki hočejo razumeti in brati gledališče skozi njegove prostorske in časovne komponente.«

(iz spremne besede Tomaža Toporišiča)

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe MGL: https://www.mgl.si/sl/knjiznica-mgl/knjige/doslej-izslo/


21_Maska.JPG

Maska

Maska Ljubljana je neprofitni zavod za založništvo, produkcijo (scenska, interdisciplinarna in vizualna dela), izobraževanje in raziskovanje. Teoretične, kritiške in umetniške aktivnosti Maske Ljubljana se ukvarjajo s sodobno umetnostjo in teorijo, raziskovanjem, eksperimentalnimi uprizoritvenimi praksami, interdisciplinarno umetnostjo in kritično teorijo. S svojimi vsebinami in dogodki pogostoma neposredno in ostro zareže v kulturni in politični prostor znotraj katerega deluje.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu njihovih knjižnih izdaj: www.maska.si


22_Share International.png

Share International

Na spletnem knjižnem sejmu sodeluje tudi založba Share International, ki izdaja Knjige Benjamina Crema (1922 – 2016). Te svet seznanjajo s prelomnim časom, v katerem se človeštvo nahaja ter s priložnostmi, ki so nam na voljo. Knjižica Nauk večne modrosti pojasni osnovna načela ezoterike. Knjige Maitrejevo poslanstvo (I. in II. knjiga) ter Svetovni učitelj za vse človeštvo opisujejo načrtovano vrnitev v svet duhovnih učiteljev, izmed katerih ima vodilno vlogo svetovni učitelj Maitreja, ki bo svet v kratkem seznanil z duhovno dediščino človeštva ter s potjo iz politične in gospodarske krize, ki je v veliki meri posledica neznanja, tekmovalnosti, pohlepa in brezbrižnosti. Maitreja nastavlja ogledalo svetovnim problemom in zanje ponuja rešitve, ki jim je vredno prisluhniti. Ključ do izhoda iz svetovne krize vidi v medsebojni delitvi med bogatimi in revnimi na globalni ravni.

Revija Share International na kratko povzame informacije o postopnem prihodu svetovnega učitelja Maitreje in se osredotoča na pozitiven razvoj preobrazbe sveta na političnem, socialnem, gospodarskem, okoljskem, znanstvenem, izobraževalnem in drugih področjih. Letna naročnina slovenske izdaje (10 številk) je 29 €, polletna (5 številk) 15 €.

V slovenščino prevedene knjige in revijo Share International lahko naročite

  • na naslovu: Share Slovenija, Gregorčičeva 9, 4000 Kranj

  • po telefonu: 04 / 23 66 571

  • po elektronski pošti: info.slo@share-international.net

  • prek spletne strani: www.share-international.net/slo/

👉 Podrobnejši opis knjig Benjamina Crema ter brezplačen dostop do štirih njegovih knjig najdete na: https://www.share-international.net/slo/publikacije/publikacije.htm


23_Ciproš.jpg

Bukvarna Ciproš

Bukvarna Ciproš je ena od stalnic na knjižnem sejmu Slovenskih dnevov knjige v Mariboru. Bralce vseh starosti razveseljuje z rabljenimi knjigami, ki jih člani društva zavzeto rešujejo pred košem za smeti. Pogosto se v njihovi zalogi znajdejo naslovi iz otroštva, ki smo jih že potisnili v kot spomina ali knjige za vse okuse in v raznih jezikih, ki jih je težko dobiti celo v knjižnicah. Njihovi prostori v KC Pekarna so do stropa napolnjeni s knjigami in jih morate doživeti v živo!

👉 Na voljo so vam tudi na spletni strani http://kid.kibla.org/~bukvarna/index_slo.html ali na 041 592 869 med 10. in 19. uro.


24_Muslimanska skupnost.png

Društvo za informiranje o islamu

Društvo za informiranje o islamu je slovensko združenje mednarodne muslimanske skupnosti Ahmadija, ki ima svoje podružnice v več kot dvesto državah. Muslimanska skupnost Ahmadija je aktivna na veliko področjih in projektih, vključno s tiskanjem knjig v okviru založbe Islam International Publications (IIP). Z dediščino, daljšo od 125 let, je IIP ena od najnaprednejših večjezičnih založb na svetu, ki ponuja najbolj kakovostne in verodostojne verske vsebine – od razprav, ki dajo misliti, do najnovejših sodobnih izzivov, vključno z islamskimi in drugimi religijskimi pogledi. IIP objavlja številne knjige, ki pokrivajo različne teme, od globalnega segrevanja, ubijanja iz usmiljenja, terorizma do svetovne gospodarske krize – karkoli si lahko zamislite. Knjige osvetlijo mnoga zapletena vprašanja z jasnostjo, ki se je morda mnogim prej izmuznila. 

👉 Vabljeni k raziskovanju in prenosu njihovih del: https://www.ahmadiyya-islam.org/si/publikacije/


Earlier Event: June 19
23. Slovenski dnevi knjige v Mariboru
Later Event: June 19
Veliko večerno literarno branje