Back to All Events

ODPOVEDANO: konS @ Inkubator // Mikroskopiranje

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Zaradi sklica pandemije so vsi termini konS delavnic v mesecu oktobru ODPOVEDANI!

V najkrajšem času bomo delavnice prilagodili delu čez splet in vas nemudoma obvestili, ko se jih boste lahko ponovno udeležili. Zahvaljujemo se za vaše razumevanje.
— Ekipa konS MB

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v četrtek, 29. oktobra ob 16. uri vabita mlade med 9. in 14. letom na brezplačno delavnico mikroskopiranja.

Delavnica Mikroskopiranje je obvezna za vse mlade radovedneže in biohekerje, ki jih zanima vpogled v svet mikroorganizmov. Shekali bodo odrabljene spletne kamere in iz njih po načelih DIY (do-it-yourself oziroma naredi sam) in DITO (do-it-together oziroma naredimo skupaj) naredili mikroskope, ki jih bodo povezali z računalnikom.  Tako bodo vstopili v popolnoma nov, prostim očem neviden svet. Vsak udeleženec bo izdelal mikroskop in ga dobil v trajno last.

Delavnica je koncipirana po vzoru delavnic Marca Dusseillerja / Hackteria.

Vse delavnice so brezplačne in namenjene otrokom, starim med 9 in 14 let.

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebno izpolniti prijavnico na tej povezavi oz. s klikom na gumb “Prijavi se”.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

mikroskopiranje (1) (1).jpg

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Earlier Event: October 29
Podporna skupina za LGBTQIA+ osebe
Later Event: November 5
7. Festival Mladi Maribor