Back to All Events

Podpri parado, izobesi zastavo


V soboto, 29. junija, bo v Mariboru izvedena prva Parada ponosa, ki jo lahko pravne osebe s sedežem v Mestni občini Maribor podprejo tudi tako, da na dan parade javno izobesijo mavrično zastavo ter s tem podprejo parado. Ne samo dogodka parade, ampak sporočilnost vseh parad ponosa po svetu: podpora LGBT+ skupnosti, nesprejemanje sovražnega govora in diskriminacije zgolj na podlagi spolne usmerjenosti, spolne identitete ali spolnega izraza. 

Ker si želimo, da na ta dan v Mariboru zaplapola čim več mavričnih zastav, zastavo brezplačno zagotovimo mi. Zastavo lahko do petka, 21. junija, naročite na povezavi: http://bit.ly/2Mv06B7

 

Mavrična zastava predstavlja najbolj prepoznan simbol LGBT+ skupnosti, od leta 2015 pa je na ogled tudi v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku, kjer se je pridružila globalnim simbolom kot so afna (@) in logotip Creative Commons.

Zastavo je v letu 1978 ustvaril Gilbert Baker, zastava pa je bila prvič uporabljena na paradi ponosa v San Franciscu.foto:  Lea Dvoršak

foto: Lea Dvoršak

*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitet.