Back to All Events

Delavnice za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament

  • Prva gimnazija Maribor 1 Trg generala Maistra Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Zavod Movit, nacionalna agencija programov Erasmus+ Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota sta oblikovala projekt, v katerem je ena od aktivnostih delavnica za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament, ki bodo potekale 26. maja 2019.

Mladinski kulturni center Maribor je eden od partnerjev projekta, ki je delavnice za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament že izvedel na treh lokacijah v Mariboru, v maju pa bomo na povabilo I. gimnazije Maribor, izvedli dodatno delavnico. Delavnico bomo izvedli v torek, 7. maja, 2019, med 14:30 – 16:00. 

Na delavnici udeleženci_ke skozi kviz spoznajo osnovne pojme o Evropskem parlamentu, možnosti, ki jih mladim ponuja Evropska unija, kako se prijaviti za službo v Evropskem parlamentu, kako poteka delo …

Udeleženci_ke bodo na delavnici pav tako spoznali kampanja »Tokrat grem volit«.

Delavnice izvaja Adrijana Kos, sodelavka Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki se je udeležila usposabljanja za izvajanje omenjenih delavnic, hkrati pa je tudi opravila enomesečno stažiranje v Evropskem parlamentu.

foto:  Adrijana Kos

foto: Adrijana Kos