Back to All Events

Ožuljeni jezik z gostom Antejem Jelenićem

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Majski literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik bo potekal v klubu Wetrinsky v torek, 14. maja 2019, s pričetkom ob 19. uri. Kot je zdaj že utečeno, se bo na Ožuljenem jeziku predstavil tudi izbrani gost dogodka, tokrat bo to hrvaški pesnik mlajše generacije Antej Jelenić.

 Ožuljeni jezik je serija večerov slamovske poezije, na katerih prijavljeni pesniki tekmujejo v interpretiranju svoje poezije, pri čemer njihovi nastopi potekajo brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage. Pesniki se lahko za nastop prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali pol ure pred začetkom na prizorišču dogodka. Dogodke moderira Mojca Frim.

O TOKRATNEM GOSTU

Antej Jelenić (Split, 1983) prihaja na Ožuljeni jezik kot literarni rezident mednarodnega projekta Ulysses' Shelter oz. Odisejevo zatočišče, v katerem sodelujejo Društvo slovenskih pisateljev, hrvaška založba Sandorf in grška  založba Thraka. Gre za rezidenčni projekt, ki v središče postavlja poezijo mladih, perspektivnih avtorjev in jim omogoča bivanje in ustvarjanje v rezidencah Slovenije, Grčije in Hrvaške. Tako širijo polje svoje umetniške inspiracije in motivike ter obenem, tudi z javnimi nastopi okolju v katerem gostujejo, prinašajo svojo vizijo, poetiko ter svojo kulturno izkušnjo dežele iz katere prihajajo. Projekt finančno podpira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Antej Jelenić, ki ga bo občinstvu v kratkem pogovoru predstavila Klavdija Volf, je poezijo objavljal predvsem v hrvaških literarnih revijah in portalih, ukvarja pa se tudi s konceptualno umetnostjo in je organizator festivala Adria Art Annale. Avtor se je mariborskemu občinstvu premierno predstavil letos aprila na literarnem maratonu ob svetovnem dnevu knjige v Salonu uporabnih umetnosti.

MKC Črka in Slam zverine se že veselimo vašega obiska!

foto: Kristijan Robič

foto: Kristijan Robič

Earlier Event: May 13
Čas za STIK