Back to All Events

Pesniška delavnica z Anjo Golob

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V Vetrinjskem dvoru v Mariboru bo v obliki osmih intenzivnih uro in pol dolgih srečanj ob četrtkih ob 19.30 uri med 21. februarjem in 18. aprilom 2018 potekala pesniška delavnica priznane in uveljavljene pesnice Anje Golob, avtorice treh pesniških zbirk, ki deluje tudi kot prevajalka, urednica in kolumnistka.

Cilj pesniške delavnice je s pomočjo teorije in prakse izboljšati lastno pesniško prakso. Delavnica je namenjena polnoletnim osebam, ki že imajo osnovne izkušnje na področju poezije in pesnjenja. Pričakuje se redna udeležba na srečanjih, aktivno sodelovanje, delo doma ter sposobnost prenesti dobronamerno argumentirano kritiko ali vsaj željo, se v tem izmojstriti. 

Program delavnice bo potekal v treh sklopih. Začetna srečanja bodo namenjena branju in razpravi o tem, kaj je poezija in kaj ne, kako dojemamo kritiko in kako kritiziramo, zakaj je branje poezije pomembno, kako se ga lotiti ter kako debatirati o poeziji. Mentorica bo udeležencem in udeleženkam predstavila tudi osnovne črte teorije verza s praktičnimi vajami. Marec bo namenjen osnovam pisanja, raziskovanju metafor ter smisla in ciljev pisanja poezije, delavnica pa se bo zaključila s programskih sklopom, ki bo namenjen pripravam na branje in nastopanju. Javni nastop udeleženk in udeležencev delavnice bo ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprila 2019, na literarnem maratonu festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru v Salonu uporabnih umetnosti.

Pesniška delavnica poteka v soorganizacije Mladinskega kulturnega centra Maribor – literarnega programa MKC Črka, Narodnega doma in Anje Golob. Prijave s kontaktnimi podatki, kratkim opisom dosedanje pesniške poti ter pričakovanji prijavljenih v zvezi z delavnico se zbirajo na naslovu anjagolob@protonmail.ch. Prijavljene pesnice in pesniki bodo pred prvim srečanjem prejeli navodila za pripravo.

Število mest je omejeno. Delavnica ni brezplačna, ker umetnost ni zastonj. Vsak udeleženec in udeleženka po koncu vsakega srečanja odda prostovoljni prispevek, ki ne sme biti manjši od 1 eur in ne večji od 5. Delavnica stane, skratka, med 8 in 40 eur. 

foto: arhiv Anje Golob

foto: arhiv Anje Golob

Earlier Event: March 28
Ruske pesmi za otroke
Later Event: March 30
Balkanski Trans Inter Marš