Back to All Events

Odtis poezije ob Svetovnem dnevu poezije

  • PIAF 1 Poštna ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Naslednji teden bo svetovno!

Zakaj, se sprašuješ? Ker je naslednji teden 21. marec, dan, ki ga je Unesco razglasil za svetovni dan poezije, kot veliki ljubitelji poezije pa ponovno prirejamo pesniški recital.

Pesniški odtis bomo tudi tokrat pustili v mariborskem PIAFu, t. j. na Poštni ulici 1, s pričetkom ob 19. uri. Odtis poezije bo potekal v obliki odprtega mikrofona, povezovala pa ga bo izvrstna Mojca Frim iz Bande Ferdamane.

Pridružiš se nam lahko bodisi “odru” bodisi med poslušalci. V kolikor te mika nastopanje, je dobrodošla poezija, ki je lahko v slovenskem ali tujem jeziku, tvoja ali izposojena, lahko jo prebereš, poveš na pamet, z mikrofonom ali brez.

V primeru večjega števila nastopajočih velja 5 minutna omejitev za posamezen nastop, saj je dogodek zamišljen za približno dve uri.

SLED POEZIJE,
USTVARJENE NA POŠTNI,
SE ŠIRI NAPREJ.

Svoj pesniški odtis lahko ustvariš tudi s haikujem:

  • obišči Piaf,

  • v nabiralnik za poezijo vrzi listič s haikujem ali zgolj enim verzom,

  • upoštevaj, da imata prvi in zadnji verz v pesmi 5 zlogov, srednji pa 7 zlogov.


Iz oddanih verzov bomo na dan dogodka sestavili nove haikuje, najboljšo pesem po izboru žirije in po izboru občinstva pa bomo v Piafu razglasili in nagradili.

Nabiralnik za poezijo, ki smo si ga izposodili za ta dogodek, je nastal v sklopu projekta Aleksandre Saške Gruden - Zbiradejnica.


Kaj še čakaš? Prijavi se! :)


Vstopnine ni, prijave za nastop na Odtisu poezije pa sprejemamo na ozuljeni.jezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin, do vključno 20. 3. 2019.

Roar!
Slam zverinice

Odtis_poezije_FBcover_2a.jpg

Dogodek pripravljamo Pesniško društvo Slam zverine in MKC Maribor - Mkc Črka, v sodelovanju z Bando Ferdamano in kavarno Piaf ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - Urad RS za mladino.

Earlier Event: March 21
Ruske pesmi za otroke
Later Event: March 21
Pesniška delavnica z Anjo Golob