Back to All Events

Vodenje po razstavi DRUŽINSKA VEZ in pogovor z umetnico

  • Galerija Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
“Razstava, ki na poseben način združuje študente, umetnike, kulturno zgodovino, kuriranje kot profesijo in še marsikaj, je dragocen prispevek k drugačnemu, bolj celostnemu in poglobljenemu odnosu do umetnosti pri nas.” 
— Melita Forstnerič Hajnšek v Večer, 24. 1. 2019 

Ob kulturnem prazniku vabljeni v Galerijo Media Nox, kjer študenti umetnostne zgodovine pripravljajo zaključni dogodek projekta Mladi kustos.

V četrtek, 7. 2. 2019, se nam najprej ob 18. uri pridružite na javnem vodenju po razstavi DRUŽINSKA VEZ. MAKS IN METKA KAVČIČ, ob 19. uri pa bo sledil pogovor z akad. kiparko Metko Kavčič. 

Po razstavi bodo vodili študenti in predstavili zelo zanimive povezave med očetom in hčerko, obema sicer priznanima akademskima umetnikoma. Skupaj razstavljata povsem prvič ter skozi osem desetletij združujeta moderne in sodobne poti umetnosti.

Pogovor s kiparko bo tekel o njenem in očetovem ustvarjanju, o ozadju njunih nezavednih povezav, hkrati pa bomo predstavili tudi monografijo o Maksu Kavčiču, ki je pred kratkim izšla v samozaložbi ob obeleženju 110. obletnice njegovega rojstva.


Prijazno vabljeni!foto: Janez Klenovšek

foto: Janez Klenovšek

Soorganizacija: Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru 

Študenti: Miha Ambrožič, Sara Dobrajc, Vanesa Erjavec, Sara Hajdinac, Patricia Hrnčić, Lejla Kruško, Eneja Urnaut, Tjaša Žgavc

Mentorji: Petra Čeh, prof. umet. zgod., asist. dr. Gorazd Bence, red. prof. dr. Polona Vidmar

Earlier Event: February 7
Ruske pesmi za otroke
Later Event: February 11
Čas za STIK