Back to All Events

Literarni natečaj: Ali govoriš emojščino?


Festival 22. Slovenski dnevi knjige v Mariboru in MKC Maribor razpisujemo 4. nagradni literarni natečaj “Ali govoriš emojščino?” za najboljši prevod pesmi iz simbolnega jezika emoji v slovenščino.

Izbor najbolj drznih in inovativnih prevodov bo objavljen na spletni strani in facebook straneh MKC Maribor. Poslane prevode bo ocenjevala tričlanska žirija, ki jo sestavljajo sodelavke literarnega festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru, Miša Gams, Petra Kolmančič in Kristina Prah. Nagrada za najboljši prevod je honorar v višini 100 evrov v bruto znesku.

Emotikoni so digitalni piktogrami, ki predstavljajo vsakdanje predmete ali pojme. Izvirno je beseda emoji japonska skovanka med »e« (絵, slika) in »moji« (文字, simbol). Danes so emotikoni postali pomembni v vsakdanji pisni komunikaciji in najdemo jih vsepovsod. Posamezen simbol izraža določen pomen, ki si ga včasih lahko razlagamo po svoje, z združevanjem različnih simbolov pa lahko izrazimo tudi bolj zapletene misli. Kako emotikone vidiš in si jih interpretiraš ti? 

Postani prevajalec ali prevajalka iz emojščine, preberi spodnjo pesem in jo prevedi v slovenščino!

Emoji pesem 2019_reloaded.jpg

POGOJI SODELOVANJA

Na razpisu lahko sodelujejo mladi, ki še niso dopolnili 30 let. Avtorji in avtorice, ki želijo sodelovati, naj pošljejo prevod pesmi na elektronski naslov kristina.prah@mkc.si, zadeva »Natečaj emoji«. V besedilu sporočila naj bodo napisani podatki o avtorju (ime in priimek, elektronska pošta, datum rojstva ter telefonska številka), prijavljen prevod pa naj bo v obliki .doc ali .txt.

Avtorji lahko sodelujejo samo z enim prevodom. Natečaj poteka od 5. februarja 2019 do vključno 19. marca 2019. Zmagovalec ali zmagovalka natečaja bo razglašen na festivalu 22. Slovenski dnevi knjige v Mariboru na svetovni dan knjige v torek, 23. aprila 2019.

Earlier Event: January 31
Ruske pesmi za otroke
Later Event: February 7
Ruske pesmi za otroke