Back to All Events

Importdance


  • GT22 22 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

“importdance” uvaža ples v Maribor, tako kot tudi v neplesne medije.

Delavnice plesa, fotografije, DJ-janja in sitotiska so namenjene mladini mesta Maribor (starim 12-18 let). Plesalcem in ne plesalcem, mladim z zanimanjem. Pod mentorstvom mladih mentorjev, Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek (Alien Express , Urbana Scena Ljubljana), YNGFirefly, Nejc Pucko (Lantern Collective), Janez Klenovsek. V okviru projekta Com’On Maribor (MKC Maribor), na lokaciji Transnational Guerrilla Art School (GT22).

VEČ na: https://importdancemb.wixsite.com/dance

*Vse delavnice so BREZPLAČNE. Obvezna prijava do 25. oktobra 2019.

// O projektu Com'On Maribor //

Med 16. majem 2019 in 12. junijem 2019 je na spletni strani maribor.comoneurope.org potekalo javno glasovanje o pobudah mladih z najrazličnejšimi ukrepi za trajnostno izboljšanje mesta Maribor in življenja v njem. Spletnega glasovanja se je udeležilo 246 Mariborčank in Mariborčanov in izglasovali so 5 projektov, ki so dobili finančno podporo za realizacijo.

“importdance” je projekt, ki je bil v okviru Comon Maribor izbran za realizacijo. Pobuda naslavlja problematike plesnih scen v Mariboru, natančneje mesto urbane plesne scene v Mariboru. Naslavja problematiko nepovezanosti in neenotnosti med mladimi plesalci ter potrebo po okolju prijaznem vsakemu, ki se ukvarja s katerimkoli plesom ali pa ga ples enostavno zanima. Mladim bo od zunaj in znotraj predstavila razstavišče, radijski studio, knjižnico, skate rampo, video sobico, fotomuzej, intimni oder in kino, parkirišče in stopnišče GT22 ter različne možnosti obravnave prostora in medijev v njem. Sodelujoče bo opremila z znanji in veščinami DJ-anja glasbe za urbane plese, izdelave šablon, grafitov in majic, uporabe kamere in urejanja filma.


// Več o Com'On Maribor //

https://maribor.comoneurope.org/vec-o-projektu

 
Earlier Event: October 28
Jesenske kuharske delavnice