Back to All Events

Otroške kuharske delavnice

  • Mladinski kulturni center Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vse mlade nadebudne kuharje in kuharice vabimo, da se nam pridružijo na otroških kuharskih delavnicah. Pod vodstvom izkušenih animatork se bomo podali na prava kulinarična raziskovanja, iskali zanimive okuse, se učili novih tehnik in spoznavali bonton prehranjevanja.

Prijetno druženje bomo zaključili v družbi staršev, ki se nam bodo pridružili pri okušanju dobrot. V ceno 20 € je vključena animacija, kuharska delavnica, hrana, ki jo pripravimo na delavnici ter obrok za otroka in enega starša. Doplačilo za dodatno osebo na pogostitvi je 5 €. 

Z otroškimi kuharskimi delavnicami želimo otrokom predstaviti celoten postopek priprave hrane, jih seznaniti z različnimi živili, obenem pa omogočiti, da s preprostimi tehnikami sodelujejo v kuharskem procesu. Jedi, ki jih pripravimo, bomo praznično servirali, po jedi pa za seboj pospravili. 

Ob prihodu na delavnico se vsi zbrani predstavimo, sledi kratek posvet o jedilniku, kuharski načrt priprave jedi, nato pa mešanje, okušanje, sekljanje, peka in vse, kar spada na kuhinjski pult.

Prijava je možna do zapolnitve mest, oziroma 1 teden pred vsako delavnico. Prijavne obrazce (navodila in izjava) si lahko prenesete s klikom na spodnji gumb.

Dragi starši, vabimo vas, da vaši najmlajši skupaj s prijatelji zavihtijo kuhalnice in pripravijo čisto pravo rojstnodnevno zabavo s kosilom, torto in seveda obilico nepozabnih doživetij. Praznovanja bodo potekala ob sobotah po predhodnem dogovoru.

Termini delavnic:

  • 28. 9. 2019;

  • 26. 10. 2019;

  • 23. 11. 2019;

  • 28. 12. 2019.

Vse delavnice potekajo med 10.00 in 14.00 uro.

Informacije in prijave sprejemamo na sara.jagodic@mkc.si in lina.valant.sicanovic@mkc.si.