Back to All Events

Dokudoc@Pruh #7

  • Pruh Zgornja Kungota, Pesnica, 2201 Slovenia (map)

Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC (29. 8. - 2. 9. 2018, Sodni stolp, Maribor) bo letos ze sedmo leto poskrbel za zvrhano mero odličnih filmskih vsebin. V sklopu preddogodkov festivala, bodo projekcije potekale tudi pod prostim nebom v krasnem ambientu na Pruhu. Vstop je prost, zato vabljeni na nepozabni večer filmskih užitkov.

 

Program:

 

DOKUDOC IZBRANI 2016

MEJE (10 min, dokumentarni, 2016)
24. oktober 2015, lep jesenski dan, lepa pokrajina. Kolona beguncev in migrantov si v spremstvu vojakov in policistov utira svojo pot od schengenske meje med Slovenijo in Hrvaško proti sprejemnemu centru v Brežicah. Na koncu se pokrajina ne zdi tako zelo lepa, kot je bila prej. 

Režiser: Damjan Kozole
Produkcija: Vertigo

 

DOKUDOC IZBRANI 2017

IRENA, LAHKO NOC (71 min, dokumentarni, 2017)
Irena, lahko noč je ljubezenska zgodba, ki govori o nenavadni ljubezni med Ireno in Avguštinom Mavčcem iz Turnišča v Prekmurju. V devetdesetih sta kmalu po poroki doživela težko prometno nesrečo kjer je Irena utrpela hude možganske poškodbe, in se ni več prebudila. Zdravniki so jo hoteli prepustiti usodi počasne smrti, Avguštin pa jo je vzel iz bolnice in zanjo nesebični skrbi. Prvih 18 let je bil popolnoma sam, zdaj pa mu pomagajo 3 osebne asistentke. Pri svojih 40-h se je po dolgoletni borbi z zdravstvenim sistemom, odločil da bo študiral pravo. Pred Avguštinom je zdaj zaključni pravosodni izpit in iskanje službe s katero bi lahko opravljal delo odvetnika za človekove pravice in dostojno skrbel za Ireno.

Režiser: Miha Možina
Produkcija: Astral

 

Iz Maribora bo 27. 8. na Pruh organiziran brezplacen avtobus. Prosim rezervirajte si brezplacen sedez na sanja.fi@gmail.com, odhod izpred Sodnega stolpa ob 20. uri. Vabljeni!