Back to All Events

Maribor:Graz - Najdeno v prevodu

  • GT22 22 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Za tokratni dogodek v sodelovanju z GT22 + LentFest = ZaDostopNaLent & Fokus Graz se bodo Slam Zverine združile s slamerji iz Graza za še nikoli izveden projekt internacionalnega slamanja v dvojicah!

Pesnice in pesniki bodo nastopali v mešanih parih Maribor-Graz, pri čemer bosta oba v paru nastopala s svojo pesmijo in s pesmijo svojega partnerja, prevedeno v svoj jezik. Občinstvo bo nato izbralo svoj najljubši par, ki bo razglašen za zmagovalno internacionalno dvojico večera. Kako bodo Mariborske slamerke in slamerji interpretirali pesmi svojih graških kolegov? In kako bodo avstrijski pesniki kos mariborskim tematikam? Tega do dogodka ne bo vedel nihče, vemo pa, da bo zelo zabavno in izjemno poetično.

Nastopili bodo Metka Zadravec, Anka Vidmar, Petra Kokol ter Matic Ačko iz Maribor in pa Klaus Lederwasch, Martha Schnuderl, Tommy Trixa ter Mario Tomič Iz Graza. 

Dogodek bo povezovala fabulozna Mojca Pibernik, članica skupine Banda Ferdamana

Hranjenje Zverin med nastopom ni dovoljeno.
(Po nastopu pa je zaželeno.)



Dogodek organizirajo v sklopu Festival Lent Slam zverine in MKC Maribor– Mkc Črka, ki so združeni v neformalno mrežo za razvoj in promocijo slam poezije SiSlam ter GT22 v sodelovanju z Banda Ferdamana ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport - Urad RS za mladino.

 

Graz_cover.jpg