Back to All Events

Čas za STIK

  • MKC Maribor Ob železnici 16, Maribor Maribor (map)

STIK dogodki so namenjeni mladim LGBT+* osebam, ki se identificirajo izven normativnih identifikacij in osebam, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja. Ob kavi, čaju in raznovrstnih prigrizkih bomo preko iger in debat poskušali kreirati neizključujoče prakse ravnanja znotraj skupin in skupnosti.

Vabljeni vsi, ki se STIKa še niste udeležili in seveda vabljeni vsi tisti, ki ste STIK obiskovali že v prejšnji sezoni!

STIK skupina postaja tradicija. Dogaja se enkrat na mesec, ob istem času, na istem mestu. Da ne bo kakšne zmede. V Mariboru je to vsak drugi ponedeljek v mesecu, ob 18:00 uri, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16. V mesecu juniju se tako srečamo v ponedeljek, 11. junija.

Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije. 

STIK v mesecu juniju v koprodukciji organizirajo društvo Legebitra, društvo Parada ponosa in MKC Maribor, tematsko pa bo srečanje posvečeno tematiki Parade ponosa.
Tokrat bomo v Mariboru izdelovale_i transparente za Parado ponosa 2018. Nekaj materiala prinesemo me_i, več kot dobrodošlo je, da tudi ve_i prinesete kakšne šablone, spreje, predvsem pa ideje :)

Skupina STIK je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem. Je čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja, za STIK mladih LGBT+ oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativov, in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.

Se STIKnemo! 

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora. 

*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.