Back to All Events

Projekcija filma Raving Iran in delavnica produkcije

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

DECONSTRUCT EXTENDED: V okviru predfestivalskega dogajanja Mednarodnega festivala računalniških umetnosti predstavljamo brezplačno projekcijo filma RAVING IRAN in delavnico produkcije ABLETON LIVE v Vetrinjskem dvoru v petek, 30. 3. 2018.

 

Projekcija filma Raving Iran

Po izredno uspešni projekciji filma v kultni Kino Šiški, prihaja film nemške režiserke Susanne Regine Meures tudi v Maribor!
 
V filmu spremljamo mlada iranska didžeja (Blade&Beard – Anoosh Raki in Arash Shadram), ki se v želji po izražanju in ustvarjanju znotraj žanrov elektronske glasbe srečujeta z nerazumevajočimi in brezkompromisnimi iranskimi moralnimi, verskimi ter političnimi omejitvami. Zaradi strogega režima in policijskega nadzora dogodke po vzoru festivala Burning Man organizirata v puščavi, 1000 kilometrov od Teherana. Njuna vztrajnost in neustrašnost ju pripelje do tega, da ju povabijo na nastop na dogodku Street Parade v Zürichu, kjer še danes bivata in ustvarjata.
 
KDAJ: PETEK, 30. 3. 2018 (20:00 - 22:00)
KJEWETRINSKY, VETRINJSKA ULICA 30, 2000 MARIBOR
VSTOPNINA: BREZPLAČNO

 

Delavnica produkcije elektronske glasbe z Ableton Live

Delavnica bo zajemala začetniške pristope v sodobni glasbeni produkciji, od razvoja osnovne ideje skladbe do bolj kreativnih tehnik skladanja in oblikovanja zvoka.
 
Program Ableton Live zapolnjuje vrzel med studiem in odrom z intuitivnim potekom dela, ki uporabniku omogoča, da tako rekoč vse naredi v realnem času in je daleč najbolj razširjen program za produkcijo glasbe. Zaradi izjemne fleksibilnosti ga uporabljajo številni glasbeniki vseh zvrsti tudi na odru. 
 
Delo bo potekalo v verziji Live 10. Zaželjeno je, da imajo udeleženci nameščeno aplikacijo na svojih prenosnikih. Za potrebe delavnice se lahko uporablja tudi demo verzija, ki je na voljo na https://www.ableton.com/en/trial/

Da boste lažje sledili delu boste poleg prenosnika in aplikacije Ableton Live 10 potrebovali tudi slušalke.
 
KDAJ: PETEK, 30. 3. 2018 (17:00 - 20:00)
KJE: WETRINSKY, VETRINJSKA ULICA 30, 2000 MARIBOR
VSTOPNINA: BREZPLAČNO

 

DECONSTRUCT EXTENDED

Dogodek poteka v okviru krovnega projekta Deconstruct Extended, ki že ustanovitve v letu 2013 poleg kvalitetnega nočnega dogajanja skrbi tudi za izobraževanje in s širjenjem tudi na druga kulturno-umetniška področja svoji publiki ponuja velik spekter različnih dogajanj in doživljajev.
 
Tokrat smo združili moči z velenjskim društvom Cogo in Mednarodnim festivalom računalniških umetnosti v želji, da lahko vsem zainteresiranim popolnoma brezplačno ponudimo dvoje zanimivih aktivnosti za razširitev obzorja in popestritev petkovega večera pred sobotnim dogodkom “Deconstruct presents 5 years of Switch off Records” v klubu Kaos, kjer bo nastopil ustanovitelj založbe GABEEN.

GABEEN / Switch Off Showcase /
Gabeen je eden najpomembnejših evropskih techno producentov. Svoj talent utemeljuje kot avtor ali soavtor več kot 400ih izdaj, ki so se med drugim večkrat pojavila tudi v Dave Clarkovi oddaji White Noise, njegove komade pa rola in pozna domala vsak techno DJ na svetu. Pred petimi leti je zagnal založbo Switch Off Records, ki pod svojo streho združuje svetovne brezkompromisneže, med drugim recimo na njej najdemo imena kot so DJ Boss, Patric DSP, Ortin Cam, Vegim, Voidloss in Atze Ton. 

Založba Switch Off Records tako že 5 let strumno melje po techno sceni in se lahko pohvali z nenehnim pojavljanjem v setih najbolj izkušenih mojstrov tega žanra, glede na zagnanost njenega šefa in nespornost kvalitete izdaj, pa njena prihodnost ostaja svetla in stabilna!

MARKO LÜK / Vinyl Only Set / 

SKELETONIUM / Hybrid Live Act /

Warm up:
PETETECH / Vinyl Only Set
 
+++
 
KDAJ: SOBOTA, 31. 3. 2018 (22:00 - 05:00)
KJE: KLUB KAOS, GOSPOSVETSKA CESTA 87, 2000 MARIBOR
VSTOPNINA: 5 EUR
 
Več informacij: Deconstruct / 5 years of Switch Off Records with Gabeen / KAOS

 

unnamed (1).jpg
Earlier Event: March 29
Ruske pesmi za otroke
Later Event: March 30
Filmski TransFormator