Back to All Events

Filmski TransFormator

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Filmski TransFormator, ki ga MKC Maribor izvaja v okviru programa Maribor skozi rožnata očala,  vsak zadnji petek v mesecu na Koroški cesti 18 (Kulturni inkubator), ob 20.00, organizira projekcijo filma katerega osrednje teme predstavljajo LGBT+* vsebine.

 

Prvi pomladni Filmski TransFormator bo malo drugačen!

Začeli bomo z brezplačno projekcijo slovenskega dokumentarnega filma Preprosto, Luka, po projekciji pa bomo večer popestrili s karaokami.

Preprosto, Luka je kratek film, ki prikazuje del življenja Luke Ceja. Vedno nasmejanega aktivista, ki LGBT+ skupnosti ponuja drugačno možnost druženja. Organizira izlete po Sloveniji, na katerih je vsak dobrodošel in odide z nasmehom na obrazu. Spoznamo njega, njegovo mamo in prijatelje ter iskrene odnose, ki jih z njimi gradii.

Preprosto, Luka, Slovenija, barvni, 2016, 21 minut, dokumentarni, jezik: slovenščina.

Po filmu se bomo sprostili ob petju in druženju na KARAOKAH :D

 

Na Filmskem TransFormatorju se trudimo nuditi varen prostor za pogovor. Po projekciji filma imajo obiskovalci možnost za debato, postavljanje vprašanj vezanih na film ter neformalno druženje, prav tako pa so vedno na voljo gradiva z različno LGBT+ vsebino ter brezplačni kondomi.

 

 

* Kratica LGBT+ označuje lezbijke, geje, biseksualce/ke, trans osebe in druge spolne usmerjenosti in identitete.