Back to All Events

Ožuljeni jezik z Ignaciom Perinijem

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V četrtek, 15. marca 2018, bo ob 19. uri potekal že devetnajsti večer slamovske poezije, ki ga bo povezovala članica improvizacijske gledališke skupine Banda ferdamana - Mojca Pibernik. Literarni gost dogodka bo argentinski pesnik, novinar in producent Ignacio Perini (Buenos Aires, 1984), ki je urednik revije za uprizorjeno poezijo Revista B ter pobudnik pesniškega tekmovanja Virtual Bardo, ki uporablja družabno omrežje Facebook in kanal YouTube za živo in globalno podajanje poezije v realnem času. Perini je avtor dveh pesniških zbirk, "Dos historias de amor contadas con el diario del lunes"; (Subpoesía, 2016) in "Loser"; (Author's edition, 2018). S pesniškim kolegom iz Argentine se bo pogovarjala članica mariborske slamovske skupine Slam zverine Anka Vidmar.

Prijave nastopajočih avtorjev in avtoric zbiramo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali na vhodu na prizorišče pred začetkom dogodka. Nastopajoči si naj pripravijo tri svoje pesmi dolžine največ 3 minute, nastopi na Ožuljenem jeziku pa se vrstijo v treh krogih, iz kroga v krog napredujejo najboljši tekmovalci po mnenju žirije, o zmagovalcu pa odloči občinstvo po finalnem nastopu tistih, ki se prebijejo v tretji krog. Zaželjeno je podajanje pesmi na pamet, v nasprotnem primeru  a imajo nastopajoči na glavi unikatno izdelan klobuk študentov mariborske Fakultete za strojništvo, Oddelka za oblikovanje. Vstopnina na dogodek znaša 3 evre, nastopajoči imajo prost vstop. Klub Wetrinsky in Slam zverine vas pričakujejo. Vljudno vabljeni!

 

Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.

Ignacio Perini.jpg
Earlier Event: March 15
Usposabljanje: Retorika
Later Event: March 20
PandPAS sestanek