Back to All Events

Kulturni dnevnik

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
21686191_1657504254301930_5638134820349782590_n.jpg

Narodni dom Maribor in MKC Maribor bosta v sklopu projekta Kulturni dnevnik osnovnošolcem omogočila vpogled zvočno in grafično ustvarjanje. Sodelujoči dijaki se bodo seznanili s poklicem in življenjem umetnika ter sodelovali pri izdelavi lastih vinilnih plošč z glasbeno vsebino. 

 

Delavnica risanja zvoka z Vinyl Fabriko
(Kulturni inkubator)

Na Delavnici risanja zvoka bodo šolarji spznali nekaj osnovnih znanj o zvoku - kako ga zapišemo in zarišemo s pomočjo starega koledarja, kaktusove igle in barvice ter kako se nastajajo enostavne gramofone, s pomočjo katerih predvajamo zvoke in glasbo.  Učenci bodo izdelali lastne gramofonske plošče, ki jih bodo odnesli s sabo v šolo in jih shranili v šolskih knjižnicah. 

Kulturni Dnevnik v Kulturnem inkubatorju pripravljamo:
Mkc Maribor, Zavod Mars Maribor, Glas podzemlja in Narodni dom Maribor

 

Priprava umetnostne delavnice ob razstavi
(Galerija Media Nox)

V Galeriji Media Nox se bodo petošolci seznanili s poklicem ter življenjem umetnika, z galerijskim prostorom, s poklicem kustosa/kuratorja, ogledali si bodo aktualno razstavo Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani Papirologija II, ter se tudi sami preizkusili, pod mentorstvom, v vlogi umetnika. 

Aktualna razstava bo podlaga za ustvarjanje, otroci bodo narisali motiv na določeno temo ter naredili rezanke iz najrazličnejših materialov (volna, vrvica, sukanec, karton, kolaž papir…). Na koncu ustvarjanja bodo predstavili svoje delo sošolcem ter razložili, katero razstavljeno delo jih je navdušilo in zakaj, ter kako so ustvarili svojo umetnino.

Delavnico izvajata:
Petra Čeh, umetnostna zgodovinarka ter Polona Drobnič, dipl. slik., študentka slikarstva in likovne pedagogike

 

 

Kulturni dnevnik je serija dogodkov zaprte narave, ki poteka ob predhodnem dogovoru s šolami.