Back to All Events

Ožuljeni jezik z gostjo Glorjano Veber

Večer slamovske poezije Ožuljeni jezik - prvi v letu 2018  in 18. po vrsti - bo povezovala članica Bande ferdamane Mojca Pibernik, literarno gostjo, vsestransko literatinjo Glorjano Veber, bo skozi njeno literarno in znanstveno udejstvovanje vodila Helena Zemljič.

Nastopajoči in nastopajoče se lahko prijavite ali na ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na FB-strani Slam zverine ali na vhodu pred začetkom dogodka.

Glorjana Veber (1981) je doktorica literarnih ved, politologinja, sociologinja, pesnica. Leta 2013 je izšla pesniška zbirka Prosti pad (Center za slovensko književnost) in leta 2015 Qualcuno prima/Nekdo prej, lansko leto je postala vitezinja poezija na Pesniškem turnirju v Mariboru. Je vsestransko aktivna tudi na mednarodni literarni sceni in pobudnica in ustanoviteljica IRIU inštituta, pomembnega središča za poezijo v slovenskem prostoru.

Klub Wetrinsky in Slam zverine vas pričakujejo. Vljudno vabljeni!

Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.

 

Earlier Event: February 15
Ruske pesmi za otroke
Later Event: February 19
Natečaj: Ali govoriš emojščino?