Back to All Events

Ožuljeni jezik z gostjo Petro Koršič

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor, MKC Črka in Slam zverine vas vabimo na zadnji  literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik v tem letu, ki bo tokrat potekal v predprazničnem duhu v klubu Wetrinsky na tradicionalni tretji četrtek v mesecu, torej 20. decembra  2018, s pričetkom ob 19. uri. Literarna gostja dogodka bo pesnica, kritičarka in avtorica konceptualnih literarnih cikoov in večerov, Petra Koršič.

Tekmovalni večer bo kot običajno sestavljen iz treh tekmovalnih krogov. V prvih dveh podeljuje ocene tričlanska komisija, dva člana ali članici sta izbrana iz publike, tretja je povabljena literarna gostja. V tretji krog se uvrstita finalista večera, najboljšega ali najboljšo na večeru pa izbere publika z najbolj bučnim in glasnim aplavzom. Na oder je treba stopiti brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage. Pesniki se lahko za nastop prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali pol ure pred začetkom na prizorišču dogodka. Vstopnina za občinstvo je tri evre, za nastopajoče je vstop prost.

Ožuljeni jezik bo moderirala Mojca Frim, improligašica iz Bande ferdamane, literarno gostjo nam bo predstavila Helena Zemljič. Literarna gostja novembrskega slam dogodka bo pesnica, kritičarka in urednica Petra Koršič.

Avtorica se je po diplomi iz slovenistike in sociologije kulture posvetila sodobni slovenski poeziji kot podiplomska študentka ljubljanske komparativistike in kot kritičarka na Radiu Študent in v Literaturi. V zadnjih dveh desetletjih je delovala kot urednica zbirke Prišleki, lektorica, zasnovala in vodila je več literarnih ciklov branj in pogovorov ali nastopov (npr. Ad hoc, Na pesniškem tandemu, Kritika do nacga, Prevod na oknu, Zaodrje na odru).  Je koordinatorka pesniško-glasbenih večerov Literatura v živo in voditeljica pogovorov. Od leta 2013 znova redno objavlja poezijo v vseh slovenskih literarnih revijah. Bila je finalistka Pesniškega turnirja, gostja literarnih festivalov, dobitnica nagrad in priznanj. Furlanka je dvignila krilo (Ljubljana: Mladinska knjiga, 2017) je njen pesniški prvenec.

Veselimo se Vašega obiska!

 

Petra_Koršič_Foto_Damjan_Kocijančič.jpg

foto: Damjan Kocjančič 

 

Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.

Earlier Event: December 20
Ruske pesmi za otroke
Later Event: January 14
Čas za STIK