Back to All Events

Ogled filma Persepolis z diskusijo

persepolis.jpg

V nedeljo, 27. 8. 2017, te ob 20:00 uri vabimo v park Kulturni center Pekarna na ogled filma »Persepolis«. Film je posnet po svetovni stripovski uspešnici, ki je nastala pod peresom iranske avtorice Marjane Satrapi.

Zgodba razodeva iransko zgodovino iz prespektive osemletne deklice Marjane, ki pozorno spremlja islamsko kulturno revolucijo leta 1979, katera zruši šahov brutalni režim, nadomesti pa ga fundamentalistična nova islamska republika. Marjana s časoma postaja vse bolj uporniška, saj njene sanje o revoluciji ostajajo neomajne in še vedno močne. Starša zato skleneta, da jo pošljeta na Dunaj, kjer deklica spozna povsem drugačno »revolucijo«.

Po projekciji filma bo sledila razprava z iransko umetnico Elham Rahmati, ki trenutno ustvarja v Mariboru v okviru rezidenčne platforme GuestRoomMaribor/SobaZaGoste. Rojena v Teheranu je študirala na akademiji v Iranu, kot tudi na akademiji v Firencah. Trenutno študira vizualno kulturo in sodobno umetnost na Univerzi Aalvar Aalto v Helsinkih na Finskem. Njeno umetniško zaledje je tako umetniško kot aktivistično. Zanimajo jo politične in socialne teme, ki so med drugim vezane tudi na iranske razmere. Elham bo z nami delila svoj pogled na iransko revolucijo in družbeno vstajo, ki je vodila v tako imenovano arabsko pomlad.

Pogovor bosta vodili Sofia Papatsimpa in Coline Laboulais, EVS prostovoljki v naši organizaciji. Evropska prostovoljska služba je program, ki vsem mladim med 17. in 30. letom omogoča, da postanejo prostovoljci in prostovoljke v drugi državi za časovno obdobje od 2 do 12 mesecev in s tem izkoristijo priložnost za učenje skozi delo ter za življenje v tujem okolju.

V sodelovanju z MKC Maribor, ki bo poskrbel za sladke prigrizke. 

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

Več info na https://www.facebook.com/mladimaribor/posts/1911067755821328

Earlier Event: August 24
Še en mozaik!
Later Event: September 1
"S.O.S. Maribor - Sound of Streets".