Back to All Events

Nedelja, 23. 4.


Nedelja 23. april


10.00–13.00, Grajski trg

KNJIŽNI SEJEM


10.30, mestno jedro

PRAVLJIČNI SPREHOD S SLONOM STANETOM

Polurni sprehod s pripovedovanjem ter z vodenjem po ulični razstavi z Elvisom Berljakom. Ilustracije iz slikanice Slon Stane Manice K. Musil bodo razstavljene na plakatnih mestih v mestnem jedru, pri čemer bodo sprehajalci srečali Slona Staneta. Primerno za otroke med 4. in 6. letom starosti. Zbirno mesto je pri pitniku na Slomškovem trgu.

V sodelovanju: MKC Maribor in Založba Pivec


11.00, oder knjižnega sejma, Grajski trg

PUSTOLOVŠČINA S KORENČKOVIM PALČKOM

Korenčkov palček, pravljica Svetlane Makarovič, ena največjih slovenskih pisateljic in pesnic, je zgodba o Korenčkovem palčku in Sapramiški, prijateljih, ki se nikoli ne prepirata. Jana Jereb in Petra Bauman sta pravljico postavili na oder kot lutkovno predstavo. Primerno za otroke vseh starosti.

V sodelovanju: KUD Studio Gledališče in MKC Maribor


12.00, oder knjižnega sejma, Grajski trg

LITERARNI MARATON OB SVETOVNEM DNEVU KNJIGE 2017

Nastopajo Sara Fabjan, Tonja Jelen, Aleš Jelenko, Kristina Kočan, Zdravko Kokanović Koki, Petra Kolmančič, Jože Kos Sine, Jernej Kusterle, Gregor Lozar, Petra Bauman, Nevenka Miklič Perne, Anja Novak, Radharani Pernarčič, Željko Perović, Barbara Pogačnik, Vesna Liponik, Breda Slavinec, Nežka Struc, Jan Šmarčan, Sara Špelec, Robert Titan Felix, Tom Veber, Anka Vidmar in drugi. 


13.00, oder knjižnega sejma, Grajski trg

RAZGLASITEV ZMAGOVALCA ALI ZMAGOVALKE NATEČAJA EMOJI

Po 2. nagradnem natečaju za najboljši prevod pesmi iz simbolnega jezika emoji (digitalni piktogrami) v slovenščino, bo na svetovni dan knjige razglašen zmagovalec ali zmagovalka. Prevode je ocenjevala tričlanska žirija v sestavi Kristine Kočan, Petre Kolmančič in Tonje Jelen. Svoje prevode bodo prebrali trije najboljši prevajalci emojščine.


17.25, program Televizije Maribor

MESTO V LITERATURI – MARIBOR GLAVNI JUNAK

Ponovitev pogovorne oddaje Dober večer – Slovenski dnevi knjige v Mariboru 2017 o osrednji temi festivala.


20.00, Salon uporabnih umetnosti

PETER ANDREJ & BAND: ZATÓPATÓ, KONCERT PESMI ERIKE VOUK

Na zaključni prireditvi festivala Slovenski dnevi knjige in na svetovni dan knjige bo Peter Andrej, pesnik in glasbenik, predstavil nove uglasbitve pesmi Erike Vouk. Izbor vključuje njene pesmi iz različnih pesniških zbirk ter nekaj najnovejših, še neobjavljenih pesmi. Tokrat bodo zazvenele njene uglasbene lirične miniature, ki z erosom prevevajo temo življenja in pustijo na poslušalcih neizbrisen pečat. Projekt bo v kratkem izšel tudi na zgoščenki. Nastopajo Peter Andrej, Dejan Berden, Matjaž Dajčar in Gašper Žerjal. 

V soorganizaciji: MKC Maribor, Klub KU KU in Salon uporabnih umetnosti

Foto: Marjan Laznik

Foto: Marjan Laznik


Earlier Event: April 23
Odstiranje zavese
Later Event: April 24
Odstiranje zavese