Back to All Events

Na ogled grafike umetnikov iz Avstrije - otvoritev

  • Galerija Media Nox Židovski trg 12, Maribor (map)


Galerija Media Nox vabi na razstavo, ki utrjuje sosedske odnose med Avstrijo in Slovenijo!

Razstavljala bosta umetnika mlajše generacije, ki živita in ustvarjata v Avstriji: David Holzinger in Miroslav Cukovic. V svojih delih sta posebna, zaradi česar je njun slog vidno prepoznaven. V Galeriji Media Nox se bosta predstavila vsak s svojo zadnjo nastalo samostojno serijo del, nekatera izmed njih še niso bila predstavljena nikjer.

OTVORITEV RAZSTAVE BO 7. 9. 2016, OB 20. URI.

Miroslav Cukovic:

Kartografija medprostora 2

 Miroslav Cukovic (1982), ameriški umetnik jugoslovanskega rodu, je akademski slikar, ki je leta 2005 končal College for Creative Studies v Detroitu (država Michigan, ZDA), kjer nekaj časa tudi predaval grafiko. Kot asistent je bil zaposlen na grafičnem oddelku v Detroit Institute of Arts. Svoje grafike, risbe, kipe ter instalacije redno razstavlja po Evropi in Združenih državah Amerike, kjer je prejel tudi več nagrad. Deluje tudi v javnem prostoru, saj je leta 2009 v mestu Mariboru, v katerem je nekaj časa tudi živel, izvedel intervencijo Oranžno gibanje in projekt Mariborske mlečne ceste, ki je bil del programa Evropske prestolnice kulture Maribor. Trenutno živi in ustvarja v Linzu.

 David Holzinger:

Med preteklostjo in prihodnostjo / Discretio

 DAVID HOLZINGER (1987, Klagenfurt/Celovec) prihaja iz Klagenfurta in je že kot osnovnošolec začel s tečaji slikanja. V letu 2013 je odprl atelje, od takrat deluje kot svobodni umetnik. Skozi večletni opus raziskuje in razvija lasten pristop. Za svoja umetniška dela uporablja različne materiale, najraje skicirke, platna, ročno narejen papir idr. Razstavljal je v Avstriji in drugih državah, tudi v Sloveniji.

 Kuratorica razstave je Petra Čeh. 

Se vidimo v Media Noxu!

/Razstava je na ogled do 23. 9. 2016./ 

Galerija je odprta med delovniki med 10. in 14. uro, ter med 15. in 18. uro, ter v soboto med 10. in 13. uro. Vabljeni!!!


Earlier Event: September 4
Performa / Platforma - 5. dan
Later Event: September 9
Družimo se radi