Back to All Events

Ali govoriš Emoji?


  • MKC Maribor Ob železnici 16 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru in MKC Maribor razpisujeta nagradni natečaj

Ali govoriš emoji?

Emojiji so digitalni piktogrami, ki predstavljajo vsakdanje predmete ali pojme. Ime je japonska skovanka med 'e' (絵, slika) in 'moji' (文字, simbol). V dobi internetne komunikacije so si emojiji že izborili svoje mesto ob klasičnih besedah, zlasti v elektronski komunikaciji in komunikaciji na družabnih omrežjih. Posamezen simbol izraža določen pomen, z združevanjem različnih simbolov pa lahko izrazimo tudi bolj zapletene oziroma sestavljene misli.

Če je tvoj odgovor na zgornje vprašanje pritrdilen, prevedi to pesem iz digitalnega jezika emoji v slovenščino in si prisluži lepo nagrado!

Festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru in Mladinski kulturni center Maribor razpisujeta nagradni natečaj za najboljši prevod pesmi iz jezika emoji v slovenščino. Nagrada znaša 100,00 € (bruto) in nagrajeni avtor, ki jo bo odnesel domov, bo razglašen na festivalu 19. Slovenski dnevi knjige v Mariboru na svetovni dan knjige v soboto, 23. aprila 2016.

Žirija

Izbor najboljših prevodov bo tudi objavljen na spletni in facebook strani MKC Maribor. Poslane prevode bo ocenjevala tričlanska žirija: koordinatorka festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru in pesnica Petra Kolmančič, programska sodelavka festivala in pesnica Nina Medved ter poznavalec in eden pionirjev spletne poezije v Sloveniji, Jaka Železnikar.

 

Prijave

Na razpisu lahko sodelujejo mladi, ki še niso dopolnili 30 let. Avtorji, ki želijo sodelovati, naj pošljejo prevod pesmi na elektronski naslov program@mkc.si, zadeva 'Natečaj EMOJI'. V besedilu sporočila naj bodo napisani podatki o avtorju (ime in priimek, elektronska pošta, datum rojstva ter telefonska številka), prijavljen prevod pa naj bo v obliki .doc ali .txt.

Avtorji lahko sodelujejo samo z enim prevodom. Natečaj poteka od 10. marca 2016 in se zaključi 31. marca 2016.