Back to All Events

Bogdan Armanu in Silvia Amancei: Neljube možnosti. Skripte, scenariji in zgodbe. SABA-in pogled v prihodnost. / Kam iti? Kaj početi? in Zgodbe iz dežele Kapitala.

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Pridružite se Pekarni Magdalenske mreže v petek, 11. 12. 2020, ob 19:00 na Facebook strani GuestRoomMaribor ali na Youtube kanalu Pekarna Magdalenske mreže, kjer si boste ogledali zaključno predstavitev video eseja Zgodbe iz dežele Kapitala.

Na fasadi Galerije K18 ste si v preteklih tednih že lahko ogledali grafično podobo Kam iti? Kaj početi? romunskega umetniškega dvojca Silvie Amancei in Bogdana Armanu.

Njun proces ste lahko spremljali na spletni strani GuestRoomMaribor, kjer je bila objavljena serija šestih kolažev, celoten cikel, ki je nastal v okviru rezidence na daljavo pa se zaključuje s spletno predstavitvijo video eseja Zgodbe iz dežele Kapitala.

Neljube možnosti. Skripte, scenariji in zgodbe. SABA-in pogled v prihodnost je tekoči projekt aktualnih rezidentov SobeZaGosteMaribor - Silvie Amancei in Bogdana Armanu, v okviru katerega preko različnih medijev (besedil, risb, fotografij, kolažev in filma) ponujata naracijo, ki namiguje na pluralnost prihodnosti. Med svojo spletno rezidenco sta projektu dodala novo poglavje, v katerem sta predstavila 3 intervencije: vizualno podobo na fasadi Galerije K18, serijo šestih kolažev ter video esej Zgodbe iz dežele Kapitala, ki bo objavljen na spletu. Našteti segmenti projekta so med sabo povezani in obenem delujejo samostojno ter ponujajo distopično refleksijo o življenju pod vplivom kapitalizma. V zadnjih letih je ritem kolizije dogodkov akceleriral razblinjanje posameznikovaga sentimenta udobja in varnosti celo v gospodarsko superiornih družbah. Človeška psiha je prežeta z revščino, delovno odtujenostjo, terorističnimi grožnjami in političnimi nemiri, nujnimi ekološkimi ukrepi in virološkimi grožnjami ter njihovim pospešenim ritmom pojavnosti. V tem kontekstu postane smrt edina gotovost, ki nas imobilizira z njeno pretečo grožnjo.

 
Screenshot 2020-12-08 at 11.49.37 - resized.png