Back to All Events

DELAJMO SKUPAJ - za solidarno družbo

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Pekarna Magdalenske mreže vas vabi na spletno srečanje v torek, 15. 12. 2020, ob 11:00. Kaj imajo skupaj zadružništvo, prekarnost, participativni proračun, zaposlovanje in kritična pismenost mladih? Vsem so v ozadju skupni družbeno-ekonomsko-politični problemi, kot so individualizacija, atomizacija in nepovezanost ter ekonomska nemoč posameznikov, pomanjkanje znanja, veščin in informacij. Njihovo sistematematično naslavljanje in celovito reševanje pa sta še pred vami.

Zato organizacije, ki delujejo na različnih področjih – Združenje Center alternativne in avtonomne produkcije, Društvo Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Društvo Organizacija za participatorno družbo, Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor, povezane v projektni konzorcij, skupaj iščejo rešitve za te probleme. Kakšni so ti odgovori, se morda sprašujete? Gre za opolnomočenje, povezovanje in sodelovanje, uveljavitev praks participativne ekonomije, so-upravljanje, samo-organiziranje, dostojno delo, vzgoja kritično pismenih ter družbeno in politično angažiranih posameznic.

Na srečanju bodo na kratko predstavljene štiri opravljene raziskave ter smernice in priporočila, ki so jih organizacije pripravljale zadnje leto v okviru konzorcijskega projekta "Delati skupaj – za solidarno družbo".

Več informacij prebere tukaj.

Na dogodek se prijavite s SPLETNIM OBRAZCEM do 11.12.2020.

 
foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže