Back to All Events

Ali je čas za strategijo prostovoljstva v Mariboru?

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Članice mreže "Prostovoljstvo v Mariboru" vas vabijo na praznovanje Mednarodnega dneva prostovoljstva v četrtek, 10. 12. 2020, ki ga bomo obeležili s posvetom "Ali je čas za strategijo prostovoljstva v Mariboru?". Potekal bo med 11:00 in 13:00 preko spletnega Zoom srečanja.

V prvem delu srečanja bodo predstavile_i delovni dokument Strategija razvoja prostovoljstva v Mariboru, ki je nastal v okviru konzorcija Razvoj prostovoljstva v Mariboru v letih 2019/ 2020, možno pa bo podati tudi predloge in komentarje, ki bodo upoštevani. V razpravi se vam bo pridružila Tjaša Arko iz Slovenske filantropije in predstavnice_ki Mestne občine Maribor.
V drugem delu bodo predstavile_i priročnik za evalviranje prostovoljskega dela in didaktični pripomoček za evalvacijo kakovosti prostovoljskega dela, ki sta prostovoljskim organizacijam lahko v veliko pomoč pri vzpostavljanju in izvajanju organiziranega prostovoljskega dela. Oba pripomočka bosta na voljo na spletu, prvih deset prostovoljskih organizacij prijavljenih na dogodek, pa ju bo prejelo tudi v fizični obliki.

Ker se je na dogodek potrebno prijaviti, vas prosimo, da pišite na infopeka@infopeka.org. Po potrditvi boste prejele_i povezavo do zoom dogodka.

Konzorcij Prostovoljstvo v Mariboru so sestavljale Pekarna Magdalenske mreže, Društvo TOTI DCA Maribor, so.p, Evropski kulturni in tehnološki center Maribor, so.p, Društvo Hiša!, so.p. in Zavod MARS Maribor.

Mednarodni dan prostovoljstva za ekonomski in socialni razvoj ali krajše Mednarodni dan prostovoljstva je razglasila Organizacija združenih narodov na 40. zasedanju generalne skupščine z resolucijo A/RES/40/212 17. decembra 1985. Od takrat se vlade, Združeni narodi in civilnodružbene organizacije pridružujejo prostovoljkam in prostovoljcem iz vsega sveta pri praznovanju 5. decembra, mednarodnega dneva prostovoljstva.

prostovoljstvo v mb copy.jpg