Back to All Events

Moja maternica ni kapelica!

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Pekarna Magdalenske Mreže vas vabijo, da se v torek, 17. 11. 2020, ob 19.00 udeležite spletnega pogovora z naslovom »Moja maternica ni kapelica!«.

Niz pogovorov z osebami, ki vam kritično predočajo trenutno situacijo v svojih državah, nadaljujemo na Poljskem, z Olgo Bobrowsko, kritično intelektualko in ustvarjalko, ki jo v Mariboru poznate kot festivalsko direktorico Mednarodnega filmskega festivala StopTrik, ki poteka v organizaciji Pekarne Magdalenske mreže. Leta 2019 ste ga spremljale_i v feministični izvedbi, zato bo tudi prihajajoči pogovor zastavljen v feministični perspektivi. Usmerjen bo predvsem v – sicer javnosti precej poznano – problematiko kršitve pravic žensk glede dostopa do umetne prekinitve nosečnosti, a dotaknile_i se boste še preteklih odzadnjih, povezanih in ostalih nepovezanih družbenih ter političnih tem, pri katerih boste lahko sodelovale_i tudi ve_i, s svojimi vprašanji, komentarji. Vse, kar ste želele_i vedeti o dogajanju na Poljskem, pa niste imele_i koga vprašati, witamy!

Pogovor bo vodila Maja Pan, potekal bo v angleškem jeziku, z močnim slovanskim naglasom.

Pogovor je del programa Knjižnica tete Rose in bo potekal v angleščini preko aplikacije Zoom. V kolikor želite sodelovati v razpravi, se na dogodek prijavite z elektronskim sporočilom na infopeka@infopeka.org, v živo pa bo pogovor možno spremljati tudi na facebook profilu Pekarne Magdalenske mreže.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

knjižnica tete rose- poljska.jpeg
Earlier Event: November 14
Interesni Safari: Projekcije praznih besed
Later Event: November 20
Spoznajte rezidenta: Mark Farid