Back to All Events

Spoznajte rezidenta: Mark Farid

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

V petek, 20. 11. 2020, ob 19:00 vas Pekarna Magdalenske mreže vabi na spletno predstavitev aktualnega gosta rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor, Marka Farida. Posnetek si boste lahko ogledale_i na FB profilu GuestRoomMaribor ali na Youtube kanalu Pekarna Magdalenske mreže.

Mark Farid je umetnik, raziskovalec in kulturni kritik, ki se ukvarja predvsem s presečiščem virtualnega in fizičnega sveta ter z vplivom novih tehnologij na posameznika in njegovim dojemanjem samega sebe. Faridovo delo vključuje hekersko etiko, kot so politike zasebnosti, uporaba nadzornih tehnologij, zbiranje in zaščita podatkov ter kritiko socialnih, pravnih in političnih modelov. Farid je leta 2014 diplomiral na univerzi Kingston v Londonu z odliko iz Likovne umetnosti, od takrat pa se je pogosto pojavljal kot govorec in sodeloval na skupinskih in samostojnih razstavah v Angliji, Franciji, Nemčiji, Španiji, na Danskem in Finskem, v Sloveniji, Združenih Arabskih Emiratih in na Japonskem. Farid je imel leta 2017 na TEDx-u predstavitev svojih prvih dveh projektov, "Data Shadow" (2015) in "Poisonous Antidote" (2016), ter sodeloval v programu "Sundance New Frontier", (2016) s svojim tekočim projektom "Seeing I" (2021). Leta 2019 je imel samostojno razstavo na festivalu digitalne umetnosti Ars Electronica ter bil izbran za umetniško rezidenco v okviru programa "European Media Artist Residency Exchange", 2020/21.

Farid redno predava in izvaja delavnice na vodilnih univerzah, o njegovih projektih pa poročajo mediji po vsem svetu. Pogosto se pojavlja kot govorec na področju umetnosti in tehnologije, pojavil je v Fox News, Sky News, Arte, BBC Radio 4, BBC 5Live, Times Radio, pogosto pa sodeluje tudi z medijem The Telegraph.

foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže

Earlier Event: November 17
Moja maternica ni kapelica!
Later Event: November 22
2. ZIZ Festival