Back to All Events

Interesni Safari: Projekcije praznih besed

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

V soboto, 14. 11. 2020, ob 19.00, vas Pekarna magdalenske mreže vabijo na Interesni Safari v okviru SobeZaGosteMaribor. Dogodek bo potekal na Facebook profilu GuestRoomMaribor, posnetek pa si boste lahko ogledale_i na Youtube kanal Pekarna Magdalenske mreže.

V zadnjih desetletjih smo v mestu priča praznim obljubam in velikopoteznim načrtom investitorjev in mestne politike.  V želji po ustvarjanju vtisa, bodisi velikega mesta, bodisi zaradi dobička ali pridobivanja morebitnih političnih točk, se pred javnostjo razgrnejo načrti, ob katerih osupnemo. Na žalost, ali v nekaterih primerih celo na srečo, ostane večina projektov zgolj na papirju.

Skupaj z rezidentoma SobeZaGosteMaribor – Silvio Amnacei in Bogdanom Armanu se boste tokrat virtualno sprehodile_i po mestu in si skupaj ogledale_i in spoznale_i pripovedi praznih, zapuščenih ali degradiranih prostorov, ki čakajo na uresničitev projekcij izpred leta, desetletja ali več. Tako se boste sprehodile_i od neobstoječe najvišje stolpnice v Sloveniji, do najgloblje luknje za bodočo umetnostno galerijo. Od mariborskega Manhattna izpred več kot desetletja pa se boste podali še k aktualnejšim projekcijam, ki zadevajo prometno ureditev mesta v bližnji prihodnosti.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

safariNOV.jpg