Back to All Events

Joga za zdravje


  • Mladinski kulturni center Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Skrb za zdravje nalaga vsakemu posamezniku trud za načrtovanje in izvajanje postopkov, ki nam omogočajo, da bolje živimo. Ker je zdravje temeljni pogoj za socialni, ekonomski in osebni razvoj ter najpomembnejši dejavnik kakovosti življenja, se je na MKC Maribor organiziral projekt Joga za zdravje, ki ga bo izvajala izobražena učiteljica joge Nataša Čoh Nestorović.

Joga je način telesne aktivnosti, to je, telovadbe in raztezanja, ki najbolj pripomore k evidentiranim fizičnim težavam »računalniške generacije«. 

Cilj projekta je zmanjšati nezdrav življenjski slog in doseči boljše zdravje, ki je eno od osnovnih potreb in za večino ljudi najvišja vrednota v življenju. Prednostna naloga vsakega posameznika naj bi bilo izboljšanje zdravja s tem, da se spodbudi fizično aktivnosti ter kulturo zdravja in gibanja. Projekt bo izvajala Jogasana. Ker želimo izboljšati zdravje mladih oz. ga ohraniti, s projektom omogočamo 4 udeležencem (od 15 do 29 let) brezplačen semester joge. Projekt je prav tako namenjen vsem ostalim, ki stremijo k enakemu cilju.

O VADITELJICI

Nataša Čoh Nestorović jogo prakticira sama in pod mentorstvom že 13 let. Z izobraževanjem za učiteljico je začela leta 2014 v Joga klubu v Mariboru, kjer je po dveh letih pridobila certifikat za poučevanje. Nato je izobraževanje nadaljevala še v City joga Iyengar centru v Ljubljani, kjer se še vedno redno izobražuje na mesečnih vikend delavnicah. Te vodijo visoko certificirani Iyengar učitelji Erika Répássy in Kevin Gardiner iz Madžarske, David Meloni iz Italije in Laurie Blakeney iz ZDA. Uči hatha yogo s poudarkom na metodi Iyengar.

foto:  Matej Modrinjak

foto: Matej Modrinjak

Earlier Event: September 6
Festival Skuštrane in bradati