Back to All Events

Brezplačne tolkalske delavnice v Pekarni


  • Lubadar 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KUD Baobab in MKC Maribor vabita na brezplačne tolkalske delavnice v Pekarni. Delavnice se bodo naslanjale na ritmične elemente različnih etnoloških ozadij (balkanskega, španskega, orientalskih, afriških in južno ameriških).

Namenjene so odraslim udeležencem. Izvedli bomo 4 delavnice in zaključno javno predstavitev po zadnji delavnici, v petek 4.10. ob 20h. Hkrati se bodo delavnice vsebinsko razlikovale. Zajemale bodo spoznavanje različnih ritmov, osnovnih udarcev in tehnike, ritmičnih iger, pesmi, spoznavanje igranja na različna tolkala ter gibalno ponazoritev ritma preko tako imenovane "body percussion" tehnike, ki prihaja iz južnoafriškega plesa gumboots. Delavnice so brezplačne.

Prijave so obvezne in jih sprejemamo na: info@baobab.si. Sporočite, če imate svoj boben.

Delavnice bodo potekale v Kulturnem centru Pekarna, Ob železnici 16, v prostorih LUBADARJA, v drugem nadstropju.

Delavnice bo vodil mariborski strokovnjak za etno tolkala Damir Mazrek, ki je svoje bogato glasbeno znanje pridobil na številnih potovanjih po Indiji, Gvineji, Španiji, Turčiji in Balkanu, kjer se je izobraževal pri mojstrih kot so Pandit Suresh Talwalkar, Sory Diabate, Dragan Dautovski, Sefoudi Kouyate in drugi.

 
Earlier Event: September 11
Joga za zdravje
Later Event: October 8
Prazen koš, polna denarnica