Back to All Events

PULL UP the PARTY


  • Dvorana Gustaf 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Pomlad je prišla v naše mesto! Kot se spodobi jo bomo v Marleyboru pozdravili z all night reggae dancehall partijem. Skozi aprilsko noč nas bodo zabavali dj-I , pevci, plesalci prav tako pa bomo premierno predstavili nov slovenski reggae video spot MC Krebla iz Celja.

V Gustafu bodo nastopili

  • Dj F-CLEF z warm up reggae-dancehall selekcijo,

  • Mc KREBL showcase ter premiera videa Rastaman gre v akcijo,

  • SUNSYSTEM plesna točka mariborske dancehall skupine

  • TADIMAN showcase ter predstavitev novega singla Bless Me

  • in za vrhunec noči po 15 letih znova v Marleyboru top ekipa selektorjev ter vodilnih soundsystemov v Sloveniji - ROOTS IN SESSION sound.

Vabljeni ljubitelji dobre glasbe, vročih ritmov ter plesa do jutranjih ur 🔥🔥🔥

ROOTSINSESSION SOUND

Pod imenom RootsInSession sound že več kot 17 let delujeta in ustvarjata reggae entuziasta Pier in Fu. Ljubljanski producenski DJ duo od ranih let raziskuje zgodovino ritmov in išče korenine sodobnega zvoka. RootsInSession dvojec je meddrugim zaslužen za prve reggae dancehall mixtejpe pri nas, s katerimi je tudi vzgojil svojo publiko - tu sta omembe vredna predvsem Kus Kus in pa Shishmish mixtejp. Na slednjega sta Pier in Fuj uvrstila tudi svoja avtorska dela, ki so nastala v sodelovanju z velikim imeni v regiji in tudi zunaj nje, npr. Dubioza Koletkiv, Edo Maajka, Frenkie, Klemen Klemen, Anina, Vojko Vručina, Aleksandra Ilijevski, David Boomah in drugi. Na RootsInSession playlisti običajno kraljujejo različni žanri bass muzike kot so reggae, dancehall, drum’n’bass, jungle, hiphop, traphall itd… Pier in Fu pa se v zadnjih letih še bolj osredotočata na lastno produkcijo in gradita svoj lastni zvočni sistem. Izdala sta tudi veliko različnih remixov artistov kot so Klemen Klemen, Kiril Dzajkovski, Dubioza Kolektiv, Katja Šulc, Emkej, Brain Holidays… Še pred začetkom prejšnjega leta sta bila izdana dva official remixa. Prvi je nastal v sodelovanju s slovenskim reperjem Emkejem, ki je konec leta 2018 tudi uradno izdal EP z remixi njegovega zadnjega albuma Probaj Razumet, drugi pa s hrvaškim reggae dub bendom Brain Holidays za katere sta Pier in Fu remix #prolječe remixirala v drumnbasss verzijo. Konec avgusta lani pa je izšel četrti RootsInSession remix od Emkeja z naslovom Avgusta. Tokrat sta Pier in Fu zremixerala komad v reggae hop preobleki. Trenutno se zaključuje klubska sezona, in kot pravita se počasi zaperata v studio, in s tem napovedujeta večje projekte za poletje / jesen 2019.

RootsInSession selekcijo lahko vsak drugi petek v mesecu poslušate v RootsInSession mixshow-u na Radio Nula ob 19h.

Povezave:

Earlier Event: April 1
Doživljajsko igrišče vabi!
Later Event: June 12
25. obletnica KC Pekarna