Back to All Events

Knjigoveška delavnica: "Naredi si rokovnik za prihajajoče leto"

  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Pekarna Magdalenske mreže vas vabi na brezplačno Knjigoveško delavnico: "Naredi si rokovnik za prihajajoče leto«, katero bo vodila Anja Cimerman in bo potekala v sredo, 18. 12. 2019, od 17:00 do 20:00 v Galeriji K18.

Na delavnici bomo izdelale_i svoje rokovnike za prihajajoče leto 2020. Pripravile_i bomo pole papirja, jih med seboj zašile_i s koptsko vezavo in knjižni blok zlepile_i s platnicami. Posebna pozornost bo namenjena grafični opremi platnic: na voljo bodo različne vrste barv in lepenk, lepilni trakovi, blago in druge možnosti.

Anja Cimerman (1989) je študirala na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo in se že med študijem udejstvovala na mnogih področjih: obiskovala je delavnice pisanja proze in poezije, pisala članke, prirejala literarne dogodke in se ukvarjala z grafičnim oblikovanjem.

Danes kot grafična oblikovalka sodeluje z založbama LUD Šerpa in LUD Literatura. Za Literaturo mesečno pripravlja grafični material za istoimensko revijo, ki ji je v začetku 2017 popolnoma prenovila podobo, obenem pa skrbi tudi za videz prodajne stojnice na Slovenskem knjižnem sejmu. Pri Šerpi je 2018 izšel njen pesniški prvenec z naslovom Fatamorgana, s katerim je bila povabljena na 15. izvedbo pesniškega festivala Pranger.

Sodeluje tudi z društvom Slon, društvom za izvajanje filmske vzgoje, v okviru katerega vodi delavnice animacije v vrtcih in osnovnih šolah. Od 2016 obiskuje Šolo gledališke improvizacije IGLU in se redno udeležuje tekem, predstav in delavnic s priznanimi improvizatorji iz tujine.

Število mest na delavnici je omejeno, zato je za vse, ki se želite udeležiti delavnice, obvezna predhodna prijava na infopeka@infopeka.org do 15. 12. 2019. Udeležba je brezplačna.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

Knjigoveška delavnica.JPG