Back to All Events

Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine: Renesansa – družba, kultura in umetnost

  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V sredo, 18. 12. 2019, ob 18:00 vas Pekarna Magdalenske mreže vabi na zadnje predavanje iz Cikla predavanj iz umetnostne zgodovine, ki potekajo v Galeriji K18. Posamezno predavanje, ki traja dve šolski uri, izvaja uni. dipl. umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič.

Na zaključnem predavanju bomo spoznale_i še arhitekturo zgodnjega baroka, zgodbo protireformacije ter Tridentilskega koncila. Sproti se bomo podrobneje seznanile_i še z rimskim baročnim slikarstvom in kiparstvom, ki sta zaznamovala eno izmed velik epoh umetnosti.

Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine se ne poglablja v detajle, ampak obravnava umetnosti v strnjeni obliki, s poudarki na bistvu in temeljnih delih umetnostnozgodovinskega kanona. V letošnjem letu bodo v okviru osmih predavanj obravnavana naslednja obdobja: konec srednjega veka, predrenesansa, zgodnja renesansa, visoka renesansa, manierizem, severna renesančna umetnost, renesansa v Sloveniji in zgodnji barok. Udeleženke_ci bodo lahko osvojili pregledno znanje iz področja renesančne umetnosti in družbe, ki je ključnega pomena za razumevanje starejše umetnosti, kot tudi nekaterih sodobnih umetniških praks.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže