Back to All Events

Pekarna potopisi: Kam gredo nemški davki?

  • MISC Infopeka 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V četrtek, 28. 11. 2019, ob 18:00 vas Pekarna Magdalenske mreže vabi v prostore INFOPEKE na potopisno predavanje z naslovom »Kam gredo nemški davki?«. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku in je brezplačno.

Na predavanju bo ESE prostovoljec iz Nemčije Lucas Bertram podrobneje predstavil za kakšne nesmiselne in nedoumljive namene se je v zadnjih letih porabljal denar nemških davkoplačevalcev. Podrobneje si bomo pogledale_i, kako se je kaj takšnega lahko sploh zgodilo, kdo je za to odgovoren in koliko davkoplačevalskega denarja je bilo vrženega skozi okno. Po nekaterih ocenah se v Nemčiji neučinkovito porabi za okoli 30 milijard evrov letno. Kot primere tovrstne prakse lahko navedemo postavitev sončnih celic, ki stojijo v senci, neuporabljene ambulante za volkove in dolgoročne načrte za izdelavo bojnih letal, ki jih kasneje nihče ne uporablja.

Z namenom, da bi zajezila neučinkovito porabo davkoplačevalskega denarja je zvezna vlada predstavila sveženj ukrepov za boj proti podnebnim spremembam. Pod drobnogled bomo vzele_i posamezne ukrepe iz tega svežnja in preverili izdatke, ki so namenjeni za njihovo uresničitev, saj se v tem primeru zdi, da davkI ne bodo porabljeni nesmiselno. Skratka, če želite izvedeti, kako si nemška vlada zamišlja boj proti podnebnim spremembam in kako nesmiselno potrošiti 30 milijard evrov, pridite mimo.

Po predavanju boste lahko zastavljale_i vprašanja in komentirale_i omenjeno problematiko.

Lokacija je dostopna gibalnim oviranim osebam.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

foto: Pekarna magdalenske mreže

foto: Pekarna magdalenske mreže

Later Event: November 29
Filmopeka: Kdo varuje Varuhe