V sredo in četrtek na Performi & Platformi


Vabimo vas, da se nam pridružite tudi na dogodkih, v sredo, 2.9. in četrtek, 3.9., med katerimi, zaradi osebnih razlogov umetnika, razstava Arhitektura čustev ustvarjalca Iztoka Maroha, ki bi se naj pripetila v četrtek, 3.9. ob 19:00 uri v galeriji 0,04 m³ odpade. 

Sreda, 2.9.

Prva v seriji IZMENJAVAZNANJ, ki poteka pod vodstvom Lili M. Rampre bo potekala ob 11:00 uri na Plesni Izbi Maribor

V okviru video:performe napovedujemo premiero NATAŠE BERK: BERK JE ZGOLJ ILUZIJA, ki bo na ogled ob 18:30 v Galeriji Media Nox.

Ob 20:00 uri nadaljujemo na odru Lutkovnega gledališča Maribor s predstavo Srbskega koreografa IGORJA KORUGE:UTIRJEN 

Četrtek, 3.9.

Ob 9:30 vas vabimo, da prisluhnete RADIJSKI TRIBUNI, ki je tokrat posvečena 20. obletnici festivala Performa.

Svoja znanja, izkušnje in poglede lahko izmenjate ob 11:00 uri v Plesni izbi Maribor na UMETNIŠKEM LABORATORIJU, ki poteka pod vodstvom Lili M. Rampre.

Večerno dogajanje pričenjamo ob 20:00 uri na odru Lutkovnega gledališča Maribor s predstavo ANECKXANDER (TRAGIČNA AVTOBIOGRAFIJA TELESA belgijskih ustvarjalcev  ALEXANDRA VANTOURNHOUT& BAUKE LIEVENSA.

Nadaljujemo v GT22 ob 21:00 uri s serijo performativnih predavanj PRIDITE BLIŽE (ČE UPATE), KER SEM, KAR SEM,ki ga podpisuje STEGNAR, HORVAT IN DRUŽINA. Ob jedači in pijači bodo svoje poglede na kritiko, kritike (sebe) soočili Nenad Jelesijević, Jedrt Jež Furlan, Miha Blažič (N'toko) in Katja Perat. 

Večer bomo zaključili z moderirano razpravo TELE M: STRASTI z gosti: Gordano Stefanović - Erjavec, Vilijem Ravnjakom in dr. Borisom Vezjakom in moderacijo dr. Zoranom Medvedom. Razprava bo na ogled ob 22:00 uri na RTV Slovenija  – Regionalnem RTV centru Maribor, Televiziji Maribor.

VABLJENI!