Literarni maraton s Kontrabantom


19:00, KGB

LITERARNI VEČER MARIBORSKIH LITERATOV OB SVETOVNEM DNEVU KNJIGE 2015 S KONCERTOM ZASEDBE KONTRABANT

Nastopili bodo Robert Titan Felix, Nežka Struc, Tomo Podstenšek, Miroslav Slana – Miros, Aleš Jelenko, Gregor Lozar, Rok Vilčnik, Jan Šmarčan, Dominika Portić, Petra Kolmančič, Zdravko Kokanović – Koki, Sabinca Hvastija, Petra Bauman, Kristina Kočan, Željko Perović, Tonja Jelen, Jože Kos Sine, Tone Dodlek, Ljubica Ribić, Milan Novak, Breda Slavinec, Mojca Župančič, Novak R. Jerinić, Anka Vidmar, Marisa Višnić, Dani Bedrač, Alenka Kveder in drugi, vodi Nino Flisar

S tradicionalnim literarnim maratonom se prireditelji vključujemo tudi v vseslovenski projekt Noč knjige 2015


Literarni večer mariborskih literatov ob svetovnem dnevu knjige 2015 s koncertom zasedbe Kontrabant.

Predstavitev zasedbe Kontrabant:

Skupina Kontrabant deluje od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem, angleškem jeziku in s pridihom teh tako različnih kultur.

Kontrabant je pustil pečat v slovenskem prostoru s številnimi albumi in uspešnicami, nekatere med njimi, npr. “Regrat v salat” in “Prekmurje moje Prekmurje” pa so v Sloveniji ponarodele. Za svoje delo si je Kontrabant prislužil več nominacij za slovensko glasbeno priznanje Zlati Petelin.

Pod imenom Nepridiprav so izdali tudi dva zelo popularna CD-ja za otroke, kot producenti in glasbeniki pa so sodelovali tudi pri nastanku dveh CD-jev s slovensko ljudsko glasbo.

Béla je izdal tudi izredno dober samostojni album, ki so ga v letu 2014 ponatisnili.

Pred kratkim so izdali svoj osmi studijski album “Távozóban”, poezijo madžarskega pesnika Bence Lajosa. Skladbe z albuma izvajajo tako v slovenščini kot v madžarščini.