(So)oblikovali bomo program usposabljanja za mlade

 
Logotipa I feel Slovenia in Evropska unija
 

Z MLADINSKIM DELOM PROTI PREKARNOSTI MLADIH - PILOTNI PROJEKT

Oblikovali bodo program usposabljanja za mlade

Med 21. in 23. avgustom 2024 je v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) in Hostla Pekarna potekalo tridnevno usposabljanje pod okriljem projekta DD - dostojno delo, ki so se ga udeležili mladinski delavci in vodje projekta Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih.

V prostorih MKC Maribor in Hostla Pekarna se je avgusta zaključilo tridnevno usposabljanje za mladinske delavce in vodje projekta Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih. Usposabljanje je potekalo pod okriljem projekta DD - dostojno delo, ki organizira usposabljanja za mladinske delavce in vodje projekta. Osrednji cilj projekta je informiranje s področja prekarnosti, delavskih in socialnih pravic ter o problemu prekarnosti med mladimi.

Na usposabljanju so vodje projekta iz Vzhodne Slovenije, pa tudi iz drugih koncev po Sloveniji pridobili ogromno vsebin in informacij iz področja delovnega in socialnega prava, vpliva prekarnosti na fizično in duševno zdravje mladih ter posledice, ki jih prinaša prekarnost. Celotno usposabljanje je bilo izvedeno po metodah neformalnega izobraževanja. V imenu MKC Maribor se je usposabljanja udeležila vodja projekta Urška Sabati.

S pomočjo na usposabljanju pridobljenih veščin bodo udeleženci oblikovali program usposabljanja za mlade, ki se bo pričel izvajati najkasneje decembra 2024.

Vabljeni k spremljanju novic glede prvih terminov usposabljanj.

Za nami je super izkušnja in veselimo se prihodnjih!