Dražba vinilnih plošč Vinyl fabrike

dražba vinilnih plošč

ZAKLJUČEK SERIJE DOGODKOV VINYL FABRIKA Z DRAŽBO VINILNIH PLOŠČ

Spletna dražba je odprta do 28. marca 2024 do 12. ure.

Med decembrom 2022 in februarjem 2024 se je v sklopu Vinyl Fabrike - projekta Mladinskega kulturnega centra Maribor - zvrstilo sedem dogodkov Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage. Nastopi sodelujočih glasbenikov so bili v živo posneti na vinilne plošče, ki jih ob zaključku serije dogodkov zdaj dajemo na spletno dražbo. Celoten izkupiček bo enakomerno razdeljen med umetnike. Dražba traja do 28. marca 2024, ko bo ob 19. uri v Osmo/zi tudi uradni zaključni dogodek.

Na sedmih dogodkih serije Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage smo med decembrom 2022 in februarjem 2024 raznovrstne stvaritve kar štirinajstih slovenskih umetnic in umetnikov v živo posneli na unikatne vinilne plošče, medtem pa spodbudili nekaj zanimivih in neobičajnih sodelovanj ter poslušalcem ponudili očarljive koncertne izkušnje. 

Sodelujoče umetnice in umetniki so: Kikiriki, beepblip, Monitronica, OR Poiesis, Mind Machines, Zergon, Monoscarves, Shekuza, Dead Underground Future, Rob Canning, Lowlander, Rok Zalokar, Dualik in 08080. Uveljavljeni so v polju elektronske in eksperimentalne glasbe, njihovi nastopi pa so bili izvedeni z neobičajnimi zvočili, DIY instrumenti in modularnimi sintetizatorji. Skupni imenovalec so bili improvizacija, preizkušanje novih tehnik priklopov in uporabe različne glasbene opreme.

Vsi nastopi so bili v živo posneti na vinilno ploščo s produkcijsko-izobraževalno enoto za zapisovanje glasbe in drugih zvokov na gramofonske plošče, imenovano Vinyl Fabrika, zdaj pa so te unikatne stvaritve na voljo v spletni dražbi.

spletna dražba vinilnih plošč Vinyl Fabrike

Dražba poteka na spletni strani https://alphawave.si/drazba/ in je odprta do srede, 28. marca 2024, do 12. ure. Plošče bodo najvišji ponudniki lahko prevzeli isti dan, v sredo, 28. marca 2024, ob 19. uri na zaključnem dogodku v sklopu založniškega festivala Tresk Radia Študent v Osmo/zi.

Dražijo se vinilne plošče, ki so bile v živo vrezane na samem kraju dogodka, med performansi artistov, ki so prevzeli krmilo tistega večera. Izdelek je torej unikaten kos, izdelana pa bosta samo še 2 "ponatisa", ki jih v last dobita avtorja. Draži se na dogodku posnet unikaten kos zvočnega zapisa, ki bo dobil le enega lastnika ob koncu dražbe.

Kaj se zgodi z zbranimi sredstvi?

Zbrana sredstva bomo enakomerno razdelili med vse sodelujoče. Z dražbo želimo vzpostaviti pregleden skupnostni način razdelitve sredstev od prodaje. Torej vsakemu, ki je prispeval svoj avtorski izdelek, pripada 1/14 celotnega zneska dražbe, ne glede na to za koliko denarja je bila prodana njegova plošča.